Смолян посреща третото издание на Младежкия спортен панаир

Целта на проекта е да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословния начин на живот

Смолян
Смолян Източник: Zonanews

Младежки спортен панаир под надслов "Път към здравето" ще се проведе на мултифункционалните игрища в Смолян на 16 май, неделя, от 11.00 часа. Проявата е част от дейностите по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни". Той се реализира от асоциацията "Докосни дъгата" и Министерството на младежта и спорта по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/. Целта на проекта е да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословния начин на живот, здравословното хранене и физическата активност.


Професионални спортни демонстрации, музикални изпълнения, игри, забавления и много изненади очакват участниците в мащабната инициатива. В нея активно ще се включат спортни клубове от Смолян, ученици от региона, олимпийски, световни и европейски медалисти на България, популярни шеф готвачи и диетолози. Всички те са обединени от мисията да се изгради социално отговорно поведение сред младежите от 15 до 29-годишна възраст, както и от желанието да ги провокират да се хранят здравословно и да спортуват.


Събитието ще бъде съпътствано от вълнуващ концерт, в който ще вземат участие популярните изпълнители Валентина Александрова, Цвети и Светли от "Експоуз". Събитието се осъществява с подкрепата на Община Смолян. Младежкият спортен панаир ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки!

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени