Социалисти от Смолянско с "кърваво" писмо до ръководството на БСП

Организациите на БСП в Борино, Баните, Девин, Рудозем и Чепеларе, от които е подписано писмото твърдят, че са научили от медиите за това, че водач на листата в региона е Александър Симов

Александър Симов
Александър Симов Източник: БСП

Пет от десетте общински структури на социалистическата партия в област Смолян отправиха отворено писмо до ръководството на БСП, като изразяват силното си недоволство от начина на обявеният за водач на листата в региона Александър Симов за предстоящите парламентарни избори. Организациите на БСП в Борино, Баните, Девин, Рудозем и Чепеларе, от които е подписано писмото твърдят, че са научили от медиите за това решение на Националният съвет, като са категорични, че не е имало предварително допитване по въпроса.Те твърдят още, че остават с усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки.

 

Дора Янкова
Дора Янкова

Председателят на Общински съвет на БСП в Баните Севда Чолакова потвърди пред Дарик достоверността на писмото, което се разпространява в социалните мрежи. "Ние нямаме нищо против Александър Симов. Той е един много ерудиран млад човек, но като всички хора бихме желали да има по-голяма представителност от наша страна. По принцип винаги сме стигали до такова решение. Преди години сме имали други водачи, но сме ги обсъждали на Областен съвет, съгласували сме го със структурите. Тук ни дойде малко изненадващо и емоцията надделя над всичко това. Това е цялата истина. Мисля, че трябваше да се изкоментира и какви ще бъдат нашите бъдещи действия в кампанията и как да си консолидираме лектората. В случая не се получи така. По принцип родопчани сме много толерантни хора и сме лансирали доста много наши личности, но бяхме малко пренебрегнати", коментира още Чолакова.

 

Председателят на Общинския съвет на социалистите в Баните, която е и кмет на село Давидково определи писмото, като емоционална реакция, припомняйки , че както те са научили номинацията от медиите, така връщат жеста на ръководството на партията с това писмо. Изборът на водач за листата е в компетенцията на Националният съвет на БСП, категорична е Рабие Кьосева – областен лидер на социалистите в Смолян.

"По устав нещата са в норми. Ние сме демократична партия и всеки може да има всякакво мнение, относно решенията, които се взимат", добави Кьосева. Чолакова е оптимист и се надява, че всичко във вътрешно партиен план ще бъде изгладено до началото на кампанията.

Източник: Дарик радио

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени