Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ВИДЕО)

Пеевски има най-стратегическия пиар и е първа новина всяка вечер

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

 "Зависим съм от кой? Аз съм зависим само от Господа. Работим добре с ДПС в парламента, но преди работехме и с Доган добре. Мога да работя с всеки, който работи за България. Новините започват и свършват с Пеевски. Нашите ще започват с образование, със здравеопазване. Ние не сатанизираме никого". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза на сръща с членове на партията в Боровец.

 

На тези избори местната власт трябва да си свърши работата, за да има правителство, заяви той. "Ние искаме да се рекламираме с това, което показваме. Когато сме първи и сме победители, не можем да бъдем зависими, другите зависят от нас. Който иска да е с нас, е наш партньор. ГЕРБ може и иска да управлява добре в името на хората. Но ако не го направят, ще отидем на следващи избори", категоричен бе Борисов.

 

Той изтъкна, че в предизборната кампания от ГЕРБ трябва да говорят за двете неща, в които са силни - сигурността и образованието. "Направихме анализ на резултатите от предишните избори, на това, което се случва в страната и провокирани от желанието да предложим нещо на българската общественост. 2005 г. и 2009 г. от раз ни избираха да управляваме с голямо мнозинство. Затова решихме да не обръщаме внимание на това, което правят другите. За първи път сложихме и кметовете в листите - не само заради доброто им представяне, но местната власт пряко зависи от централната власт. Можем да гарантираме, че най-малкото това, което е подадено като проекти, ще бъде свършено. Иначе те трябва да знаят, че нищо няма да се случи в противен случай", каза лидерът на партията в началото на срещата.

 

Бойко Борисов и Томислав Дончев
Бойко Борисов и Томислав Дончев Източник: Скрийншот видео кадър

На срещата с актива бившият премиер подробно се спря на темата с мигрантите. "Балканският път на мигрантите беше затворен по време на нашето правителство. Белият Дом и Брюксел ни даваха за пример. А сега ще започнат да ни връщат мигранти", каза той.

 

"Четири години нищо не се случи. Една година в София, една година в Бургас - нищо не се случи. В София се строи метро, което ние сме започнали. Неслучайно не се изпълнява капиталовата програма, те не знаят да пишат програми. Ние искаме да дадем гаранция и решения. В тази кампания ще правим две неща, в които сме доказано най-силни - сигурността и образованието", каза Борисов.

 

"До четвъртък съм дал срок на Красимир Вълчев цялата програма за образование да бъде показана на българите. Дори празникът вчера слушах знайни и незнайни анализатори, които просто си говореха. Само преди 4 години България беше едноличен лидер на Балканите. Какво ми говорят? Да, вие строшихте държавата в тези 4 години, Сега започват да ми сочат Скопие, Белград, Унгария. Та те идваха да се учат от Борисов тук", продължи Борисов.

 

"Две неща можем да кажем, че категорично са наше дело. Това е сигурността - виждате цели държави се разсипват, Шенген се разсипва. Балканският път беше затворен от нашето правителство. Белият Дом, Брюксел, Великобритания, Израел и множество други ни дадоха за пример, дойдоха да видят как го правим. Ако българите продължат с експериментите, релокацията ще започне", предупреди Борисов.

 

Бившият министър-председател каза, че Гърция има къде да сложи мигрантите - по островите, но България няма тази възможност. А скоро страните в Централна и Западна Европа ще започнат да връщат мигранти тук, предупреди бившият премиер. "Преди ЕС плащаше и за България на Турция за нелегалната миграция, а сега всеки ден ние плащаме по 1 млн. лв. Поне Ердоган и Хакан Фидан, и Младен Маринов са още приятели и могат да се справят. Българите горчиво ще съжаляват, защото ще ни връщат мигранти. На мен не ми ги връщаха, защото им казах - "аз съм първа граница и пазим най-добре". Връщаха ни по 4-5 ей така, но сега ще ни връщат с хиляди. Колко полицаи загинаха, Бог да ги прости. Това е тема номер едно", каза Борисов.

 

Бившият премиер засегна и темата за образованието. "Второто, което от ГЕРБ направихме, е за образованието. Не мога да изброя всичко, там сме изключително силни и ще надградим. Със смелост трябва да се срещаме с браншовите организации и да обясняваме какво ще направим", подчерта Борисов.

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Скрийншот видео кадър

Трябва да научим и да мотивираме младите хора, че много по-обещаваща кариера ще имаш, ако учиш за инженер. Тъжно е, че политиката ни за индустриални зони не се реализира със скоростта, която трябваше. Основният мотор, който ще прави разликата в икономиките на обществата, е изкуственият интелект. Съвсем скоро един счетоводител ще върши работата на десетина. Обществата, които успеят да го внедрят, ще бъдат много по-бързи от другите, каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

 

Очевидно е, че в тази ситуация ние сме обречени само на едно - да бъдем по-бързи, по-хитри. Ако има някой който може да го свърши, това е отборът на ГЕРБ, каза още Дончев.

 

Още от "София-област"

Иван Ченчев: Зафиров е подал документ с невярно съдържание, вчера заключиха деловодството

Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството, каза още Ченчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени