Бойко Борисов в Ихтиман: Този път ще направя всичко възможно да има правителство! (ВИДЕО)

Няма да ви позволя да съм отрицателния герой в телевизиите. Мога да ви презирам и без да участвам, каза Борисов

Борисов в Ихтиман
Борисов в Ихтиман Източник: Facebook

Този път ще направя всичко възможно да има правителство!

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна в Ихтиман на предизборна среща с актива и симпатизанти на партията.

 

"Аз ви гарантирам, че този път ще успея да направя правителство. Какво ще направим - ще видим. Кой, как и защо", обеща Бойко Борисов, като след това все пак си остави вратичка в плана - "но със 60 депутати не мога".

Нов ГЕРБ няма да се яви. Цар друг нямаме да дойде, каза още лидерът на ГЕРБ.

 

Досега от ПП-ДБ лансираше тезата а "равно отдалечен премиер", но тази вечер пред симпатизанти на ГЕРБ в Ихтиман Борисов категорично отхвърли тази идея: "Не ни трябва равно отдалечен премиер, трябва всички да сме вътре".

 

Бойко Борисов в Ихтиман
Бойко Борисов в Ихтиман Източник: Скрийншот видео кадър

"Кой ще гарантира за тези хора? Това е премиерът. Има война в Украйна, в Израел. Аз не си спомням такава чудовищна международна ситуация. Ние днес сме пред война, а ние си играем на правителство", ядоса се Бойко Борисов. 

 

Той разкритикува управлението на ПП-ДБ-СС в София и се скара на медиите, че вече не правели репортажи за огромните задръствания в столицата. Препълнената зала посрещна лидера на ГЕРБ с овации.

 

Борисов отбеляза колко пълна е залата, защото има хора зад себе си. Мога да кажа за всяко населено място какво е направено по проекти, за които е платено. Той отбеляза и колко пари са загубени, 4 години време, което е загубено. Не ви ли е срам, каза Борисов по повод на "промяната".

Няма да ви позволя да съм отрицателния герой в телевизиите. Мога да ви презирам и без да участвам, отсече лидерът на ГЕРБ.

ППДБ се подигравали, като раздавали дръвчета за засаждане, посочи Борисов. И попита:  Къде е в България равноотдалеченият човек за премиер, кой е тоя някой друг, да не е извънземен. Ние затова сме партия, за да понесем отговорност, затова идват хората.

Не ни трябва равноотдалечен, а всички да сме вътре, за да носим отговорност. Ще направя всичко, за да има правителство този път, категоричен бе Борисов.

 

Той заяви, че е обещал на европейските си партньори, че ако има мнозинство, ще се приемат всички нужни закони, за да получим парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). По думите българите имат инстинкт и ще разберат, че е време да се излезе от политическата криза.

 

"Те в ЕС зорлем ни чакат, благодаря им, че ни чакат - България да получи някакви пари", добави Борисов.

 

Срещата в Ихтиман
Срещата в Ихтиман Източник: Скрийншот видео кадър

Той се обърна към ПП-ДБ и каза, че няма да им позволи повече да използват ГЕРБ и да ги обрисуват отрицателно. "Ако има положителен герой в тази държава - това сме ние", отсече той.

 

Нов ГЕРБ няма да се яви, не е 2009 година. Цар друг нямаме да дойде, предупреди още лидерът на ГЕРБ.

 

Той припомни, че Дъблинското споразумение за мигрантите изтича, по него ГЕРБ се справяше, имаше изнесени центрове извън ЕС. За нашия регион такъв беше в Турция. Една вечер 40 000 бяха на Одрин. Обадих се на Ердоган и той ги върна. Представете си, ако започнат да ни ги връщат, коментира лидерът на ГЕРБ.

"Изрязаха цялата "Опълченска", но липичката останала, иронизира Борисов пиар кампаниите на ППДБ. Нима ГЕРБ е виновен за Околовръстното, попита риторично той, по повод скандала със затворения пътен възел по заповед на кмета на София Васил Терзиев.

Все едно 7 пъти се женим за една и съща, а правим тържество, каза Борисов по повод факта, че няма масово откриване на кампанията. Трябва ни много добър резултат, иначе ще има нови избори. Ако направим резултат, гарантирам, че ще направя правителство, подчерта Борисов, като гарантира справедливост и сигурност за страната.

Той припомни и двойно увеличените заплати в образованието при управлението на ГЕРБ. Пред събралото се множество бяха представени кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС за София-област.

 

Кметът на града Калоян Илиев разказа какво е направила партия ГЕРБ за града и какви щети са нанесени, когато по времето на Орешарски и на ППДБ не е управлявал екипът на Бойко Борисов.

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: Скрийншот видео кадър

Бившият вътрешен министър Младен Маринов разказа какъв погром е настанал в МВР от времето на Бойко Рашков и как са активирани контрабандни канали, докато е бил арестуван политически лидер като Бойко Борисов.

Маринов цитира германски медии, които показват настроения за връщане на мигранти в България. Заради Рашков се е стигнало и до ареста на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени