Младен Маринов: Репресиите и полицейският натиск срещу ГЕРБ са елементарна схема за сплашване!

На 11 юли гласувайте с номер 5 за сигурността на нашето бъдеще, призовава Маринов

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: ПП ГЕРБ
Репресиите и полицейският натиск върху кметове, общински съветници, общински ръководители, редови членове и симпатизанти на ГЕРБ в София-област, а и в цялата страна, все повече са във фокуса на нашите предизборни срещи с хората. Той цитира думите на кмета на Ихтиман Калоян Илиев, който каза при представянето на листата на коалиция ГЕРБ-СДС вчера:
"Много от Вас ще бъдат репресирани през следващите 10 дни до изборите. Ще бъдат привиквани без сигнали и обяснения. Тук, икономическа полиция вече започна да притеснява много фирми. "На гости" ни е и жандармерията. Без причина и незнайно защо. В същото време се уволняват хора в местните държавни структури, само защото са ми приятели. Но аз имам много приятели, които не са от ГЕРБ, а от други партии".
 
Бившият вътрешен министър цитира и думите на областния координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова, която разказа за репресиите срещу общинската партийна организация в Костинброд и председателя й Боби Борисов, който е и кмет на село Петърч. "Без никакви конкретни данни, доказателства или основания Боби е викан в полицията да подписва предупреждения", споделя тя. "Елементарна схема за сплашване! Но, явно, по този начин служебното правителство и МВР на Бойко Рашков смятат да проведат "честните" предсрочни избори", добавя Маринов. 
 
Публикуваме и целия пост на Младен Маринов:
Репресиите и полицейският натиск върху кметове, общински съветници, общински ръководители, редови членове и симпатизанти на ГЕРБ в София-област, а и в цялата страна, все повече са във фокуса на нашите предизборни срещи с хората.
"Много от Вас ще бъдат репресирани през следващите 10 дни до изборите. Ще бъдат привиквани без сигнали и обяснения. Тук, икономическа полиция вече започна да притеснява много фирми. "На гости" ни е и жандармерията. Без причина и незнайно защо. В същото време се уволняват хора в местните държавни структури, само защото са ми приятели. Но аз имам много приятели, които не са от ГЕРБ, а от други партии", предупреди кметът на Ихтиман Калоян Илиев по време на представянето на листата на коалицията ГЕРБ – СДС в града.
Областният координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова пък разказа за репресиите срещу общинската партийна организация в Костинброд и председателя й Боби Борисов, който е и кмет на село Петърч. Без никакви конкретни данни, доказателства или основания Боби е викан в полицията да подписва предупреждения. 
Елементарна схема за сплашване! Но, явно, по този начин служебното правителство и МВР на Бойко Рашков смятат да проведат "честните" предсрочни избори. 
Още от сутринта служебният министър се опита да оплете в манипулациите си моя колега и приятел Христо Терзийски. С внушения и без дори да посмее да му спомене името. Бивш вътрешен министър бил обсъждал 15 000 души от Северна Македония да гласуват в Кюстендил. 
По-голяма глупост не бях чувал за 30 години работа в полицията! Кюстендилската прокуратура обаче много бързо разкри цялата манипулация като оповести "качеството" на полицейския "сигнал". Ако това нещо изобщо, може да бъде определено като полицейски сигнал – две неустановени лица от Северна Македония се били срещнали с трето неустановено лице от Кюстендил, а "предметът на разговора е бил предстоящите парламентарни избори". Напълно логично, прокурорите от Кюстендил са казали на местните полицаи да си свършат работата и в срок от 48 часа да им дадат данни за извършено престъпление! 
Кристално ясно!
Това е "новият" стил на работа в МВР, който смятахме, че е изчезнал. Там, някъде преди 1989-1990 г. Сега се оказва, че не е така. Опитват се да сплашват хората един по един, с отдавна отминалите милиционерски практики на Държавна сигурност и комунистическите времена.
Но аз съм убеден, че на 11 юли ще победим, а те ще разберат, че със страх вече не се управлява. 
На 11 юли гласувайте с номер 5 за сигурността на нашето бъдеще!
Продължаваме напред!".


 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени