Борисов с предупреждение: Готвят някаква нова уйдурма с машините. Затова настъпи тишина. Две са възможните пробойни! (НА ЖИВО)

Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ-София
Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ-София Източник: Скрийншот видео кадър

ГЕРБ-СДС представя програмата си по време на среща в София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра част от най-видните представители на партията на предизборната проява в столицата. Водачът на 24 МИР в София Йорданка Фандъкова очерта приоритетите на партията в сектор "Образование".

 

Представяне на програмата на ГЕРБ
Представяне на програмата на ГЕРБ Източник: Скрийншот видео кадър

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков представи инфраструктурните проекти на ГЕРБ. Христо Гаджев представи темата "Сигурност”. По думите му двата най-големите рискове пред страната ни са нарастващите конфликти и бежанската вълна. "Пълен контрол на границите и нулева миграция. Правили сме го и знаем как да го реализираме. Това ще ни даде възможност да пренасочим ресурс към икономиката ни", заяви Гаджев.

 

Представяне на програмата на ГЕРБ
Представяне на програмата на ГЕРБ Източник: Скрийншот видео кадър

"Всичко, което сме направили като програма, за фон има и пари. Някак си не остана коментирано това, което каза служебният финансов министър преди няколко дни. Там се говори за 15-16 милиарда дупка в бюджета. Данъчните и митниците работят на макс, не можем да ги упрекнем. Но преоразмерените разходи отнесоха бюджета далеч в морето", каза Борисов.

 

"Г-жа Петкова завърши, че трябват мерки, които да се вземат от политическите партии. За мое огромно съжаление, не се говори за програми и за мерки. Или се повишават данъци - ДДС или корпоративен данък. Ако ДДС се вдигне с 1%, това ще е увеличение на БВП с 1 млрд. годишно. Но няма партия, която да повдигне въпроса. Този разговор ще дойде след 20 дни. Ние твърдо сме казали, че данъци няма да се вдига", добави лидерът на ГЕРБ.

 

"При тези дефицити трудно си представям как ще започне ново начало. В петък Асен Василев е казал нещо умно - ГЕРБ да се хвалят с постигнатото, но и да кажат другите какво са постигнали. Съгласявам. Всичко, което казват за вдигането на доходите и пенсиите, това е изцяло на нас, защото ние имахме 70 депутати, а те 30. Те се хвалят с нашите постижения, въпреки че само ги подписаха. Може спокойно да кажете, че ГЕРБ увеличи доходите двойно-тройно", продължи Борисов.

 

И изрази разочарование, че няма разговор за теми и идеи. "Коцето ме търсил някъде по радиото защо не сме се изказал за Джейхан. Това ли е темата? Аз правя в "Милениум" представяне на предизборната програма". Ние не ходим по паркингите да взимаме пари. Виновен-невиновен, има съдебна система, която да реши", обяви той.

 

Представяне на програмата на ГЕРБ
Представяне на програмата на ГЕРБ Източник: Скрийншот видео кадър

"Направихме голяма глупост в Конституцията, сега я отчитам. Без да се премери три пъти, няма да позволя да се реже нищо. Абсолютно безконтролният парламент направи Конституцията. Сега имаме служебно правителство, за което никой не носи отговорност", както и безконтролен парламент, негодува председателят на ГЕРБ.

 

"Абсолютна никаква полза няма от работещия парламент. Това, което заложихме в Конституцията. Освен ако не се събираме, за да сваляме имунитет. Друга полза няма", добави Борисов.

 

Силно ме притеснява тишината около машините. Ще наблюдаваме къде ще се появят повече, според мен пак някаква удурма пак готвят. Две са пробойните - или в Сиела, или в "Информационно обслужване". Или и в двете. За да няма пак "ала бала". Това също е толкова наказуемо, колкото е и корпоративният вот в заводите и фабриките, подчерта лидерът на ГЕРБ. 

 

Нашата идеология е мирна. Ние искаме мир в Украйна, мир в Израел. Светът се тресе от тези войни. Но трябва да се готвим за война. Онзи ден на КСНС се реши - съвсем нова е вече стратегията на войната. Съвсем нова, модерна война се води, и ще се води. За радост във военната индустрия имаме огромни възможности за работа с нашите натовски партньори, заяви Борисов. 

 

Чудовищен трафик в страната. Това, че четири години не се довърши Околовръстното има тежки последици. А ни дават дръвчета да садим, а те после минават и режат десетки дървета. АМ "Тракия" е задръстена. Като пътуваме сега се нареждат ТИР-овете един до друг, за да не можеш да ги изпревариш. А ти ми говориш за видеонаблюдение. Това трябва да се спира, да се взима книжката и да го пускат пеша за Турция или Гърция. Ако сме държава. 

 

Параолимпийците - не само олимпийски, световни, европейски шампиони. Това, което работя много активно и се надявам да стане - след София помогнахме на ЦСКА. Миналата седмица областния управител направи всичко с правителството каквото е нужно за стадион "Васил Левски". Следващото е общинският стадион във Варна. Там е публично-частно партньорство. И Варна като един футболен град да имат хубав стадион. И така ще имаме София, Пловдив, Варна, Разград - хубави стадиони. Това може спокойно да го напишете в програмата. 

 

Още от "София"

Последни новини

Най-четени