Борисов в район Искър: Захариева бе по-подготвеният кандидат и ЕК избра нея. Това е добре да се знае! (ВИДЕО)

Той разкритикува отново управлението на столицата

Среща на Борисов , Фандъкова, Назарян и Райчева с членове на ГЕРБ в район Искър
Среща на Борисов , Фандъкова, Назарян и Райчева с членове на ГЕРБ в район Искър Източник: Скрийншот видео кадър

"Ресорът, който ни даде ЕК - между кандидатите на ПП и ГЕРБ, ЕК избра нашия кандидат. Това е хубаво да се знае. Захариева беше по-подготвеният кандидат. Ресорът, който Фон Дер Лайен даде на България най-ясно обрисува нашата програма като партия, и нейната програма като водещ кандидат на ЕНП. И неслучайно само при ГЕРБ дойдоха и председателя на ЕК, и на ЕНП. Само при мен, и при никоя друга партия". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в столичния район "Искър".

 

И не случайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати. Понеже ние с колегите сме много скромни и "Работа, работа, работа" ни е все в ума, забравяме да се хвалим, забравяме да покажем на хората какво можем. А хората забравят. Упреквам нас, че това не го промотираме, не го напомняме. Защото в това отношение просто няма кой да се съревновава с нас. Нашите евродепутати стаха зам.-председатели, членове на водещите комисии. Така ли се дава на една държава, излъчени от най-голямата й партия такива ресори? 20 души говорители имат колегите, но понеже едно и също всеки ден, това се запомня от публиката". 

 

Борисов изтъкна, че ресорът на Захариева е от съществена важност, а конкурентоспособността е водеща тема за Европа: "Един много ресурсен ресор, защото България е известна със своите компютърни специалисти, с мощните си иновативни решения".

 

Среща на Борисов с членове на ГЕРБ в район Искър, София
Среща на Борисов с членове на ГЕРБ в район Искър, София Източник: Скрийншот видео кадър

Бойко Борисов остро разкритикува сегашната управа на столицата: "Какво се очаква то нас? Виждам, че непрекъснато се дразните на това "управление" на София. Защото освен нашите проекти, заварени от Фандъкова, други няма. Днеска малко го заслушах - говори за зелена София, а изрязаха брутално дървета на по 50-60 години...Може ли да отрежеш такова дърво и да кажеш - насадих две нови. Те няма да построят нищо, те могат само да се хранят от враждата, от сблъсъка. А с кого търсят да се сблъскат? - С нас. Като в парламента - хем да работи с нас, ама хем и да се сблъска. Не е хубаво така! Не е правилно".

 

На "мушката" на лидера на ГЕРБ попаднаха и ППДБ. Той коментира и отложеното с година прилагане на новата методика за изчисление на такса битови отпадъци: "Сега имаме време да подготвим по-щадящ план, за да може и бизнесът да бъде удовлетворен. Не може едно петчленно семейство да извади 500-600 лева за отпадъци... Да си караме като Терзиев - зелено, пембено, като в детска градина. Може и деца да им направим. Учениците го харесват, щото им вика - няма да ходите на училище. После родителите мрънкат, а той - добре, няма да учите, само ще ходите на училите. Звучи като виц. А петък, събота, неделя, понеделник влизаме в празници... Какво да ви кажа - ако хората не го осъзнаят, в края на краищата каквото си надробим".

 

"Сега се сетиха за Плана за възстановяване, когато остава година и половина. Ама да променяме закона!... Ние трябва да сме гарант какво ще се случи... Те затова забуксуваха, защото им се скараха олигарсите. Защото искат да вземат едни 300-400 милиона", заяви Борисов. 

 

Той прочете заложеното в програмата на ГЕРБ и изтъкна, че трябва да се усили позицията на България в ЕС, но за това "трябва да има работещо правителство". Довършването на започнатите пътни проекти също е сред  водещите проекти на партията. "Оставих им милиард и 200 да го направят... Отивам да видя какво са направили. Като разбрали, че ще идвам, докарали чисто нови багери, камиони - направо от магазина, уж работят. Викам им - поне ги накаляйте малко, не мога и снимка да си направя".

 

"Относно язовирите - обезводняването в Делиормана, Хасково, изключително важно. Имаме цяла разработка, ще стане. Ако ние управляваме, в нашия мандат ще се излее първи бетон на 7 и 8 реактор на "Козлодуй" с най-съвременната система и нова технология на "Уестингхаус", заяви Борисов. 

 

Той отново се върна на темата за столицата и припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в София са построени 140 нови детски градини. "Модернизацията на кабинетите, класните стаи, спортната инфраструктура - това трябва всеки ден. Светът се променя. Навлиза изкуственият интелект. Нашите деца виждате колко са различни от нас самите. Много трябва да бъдем концентрирани в това да държим образованието в ритъма да им бъде интересно на учениците".

 

Лидерът на ГЕРБ се спря и на темата с нелегалните мигранти: "Ще падат правителства, ако се върне напливът. А ние бяхме за пример за спиране на нелегалната миграция. Пазихме границата, а те минаваха през Сърбия, Гърция. В МВР на всеки два-три месеца има нов министър, който си води екип, който екип сменя всичко надолу. Това се случва в последните 4 години...".

 

"Всичко имаме, само нямаме тиктоци да обясняваме колко сме готини", пошегува се той и добави сериозни: "Но пълна мобилизация! Нямаме ли 70-80 депутата, няма правителство. Убеждавайте - ако искат гласът им да има смисъл, трябва да гласуват за ГЕРБ, ако искат гласът им да отиде във въздуха - да гласуват за другите... Имаме 24 регистрирани партии и коалиции. А какво ли щеше да бъде, ако сме като в Щатите - само две партии".

 

Още от "София"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени