Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова с рекордна подкрепа в София

Както обяви лидерът на ГЕРБ - партията ще води позитивна кампания с ярки послания

Борисов, Габриел, Дончев, Митов, Фандъкова
Борисов, Габриел, Дончев, Митов, Фандъкова Източник: Zonanews

Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова получиха рекорден брой гласове по време на проведените номинационни събрания във всички райони на столицата. Това съобщи Tribune като се позовава на отлично информирани източници.

 

През изминалата седмица членовете на ГЕРБ в София номинираха кандидати за народни представители и европейски депутати. В последните пет месеца ГЕРБ-София са изключително активни на терен – на редовните им открит приемни с граждани често присъстват евродепутати, народни представители, общински съветници, дългогодишни министри, както и самият Бойко Борисов.

 

Под ръководството на новите районни ръководители и Даниела Райчева - един от най-успешните столични кметове, от началото на 2024 година ГЕРБ-София има над 500 нови заявки за членство в партията. "Много голям брой подписи за регистрацията на коалиция ГЕРБ-СДС се събраха в цяла София. Хората искат отново стабилност и просперитет в страната", написа преди дни Райчева в социалните мрежи.

 

Сред най-номинираните за народни представители в София са юристката Рая Назарян, острието на ГЕРБ в Столичния общински съвет Георги Валентинов Георгиев, председателят на Комисията по култура и медии в настоящето Народно събрание Тома Биков, бившият външен министър Даниел Митов, младите надежди на партията Николай Алафари и Даниел Александров, много от дългогодишните кметове на райони в София, както и повечето от успешните министри в кабинетите на Бойко Борисов.

 

За европейски депутати най-много номинации в София имат вицепремиерът и външен министър в кабинета "Денков-Габриел" Мария Габриел и настоящият еврокомисар Илияна Иванова.  Не е изненада, че трима от най-активните български евродепутати, които в последните месеци обиколиха 24-те района в столицата, са фаворити сред членовете на ГЕРБ в София – това са Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Асим Адемов. В повече от половината райони номинации получава и популярно име, което често разисква политическите процеси в национален ефир.

 

Очаква се номинациите от София и цялата страна да бъдат представени пред ръководството на ГЕРБ, което трябва да одобри финално листите с кандидати за народни представители и европейски депутати. Както обяви Бойко Борисов - партията ще води позитивна кампания с ярки послания.

 

Очаква се по време на предизборната кампания ГЕРБ да бъдат подкрепени лично от председателя на Европейската комисия (настоящ кандидат за втори мандат, подкрепен от ЕНП) Урсула фон дер Лайен и други популярни европейски лидери, които ще посетят страната ни до изборите на 9-ти юни.

 

Още от "София"

Протестът "СТОП на беззаконието по пътищата" стигна до вратите на Столичната община

От ГЕРБ-СДС се срещнахме с майките на загинали на пътя деца и чухме поредното искане за незабавнота оставка на Благовест Георгиев от ППДБСС, който продължава да се крие", добави политикът

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-София: Образованието и културата са толкова важни, колкото е и икономиката

Дългогодишният кмет на София и кандидат за народен представител в 25 МИР Йорданка Фандъкова и водачът на 23 МИР Георги Георгиев увериха представителите на сектор "Висше образование", че исканията им ще бъдат чути

Прочетете повече прочетете повече

При акция срещу купуване на гласове в кв. "Христо Ботев" в София полицията откри печатница за фалшиви дипломи

Засега само 7 души са арестувани във връзка с купуване на гласове, срещу тях са образувани и досъдебни производства, обясни директорът на СДВР

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени