Главният прокурор във "Факултета": Бумът на престъпността е резултат от действията на някои, които наричат себе си политици

Прокуратурата ще си свърши работата, гарантирам, заяви той

Иван Гешев във "Факултета"
Иван Гешев във "Факултета" Източник: БГНЕС

"Прокуратурата не може да замести държавата. Тук трябваше да са някои, които наричат себе си политици, защото всичко това, което се случва последната една година, две – бум на престъпността като от 90-те години, не е резултат от действията на правоохранителните органи, а е резултат от това, което правят някои, които се наричат политици. А цената плащате вие и хората в страната". Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който е на в квартал "Факултета" в София след смъртта на таксиметров шофьор при спор на пътя.

 

Той добави, че не е работа на прокуратурата, но все някой трябва да направи нещо. "Прокуратурата ще си свърши работата, независимо от всички други, които не я вършат", добави Гешев под бурните аплодисменти на ромската общност в квартала.

 

"Няма да оправдая никой виновен. Не правим разлика кой какъв е. Гарантирам, че това дело ще е под специален надзор, да не се прикрие някой. Само защото някой е от този квартал. Няма да обвиним никой невинен", обеща главният прокурор. Той обеща, че направи всичко в правомощията си и в тези на прокуратурата.

 

Гешев каза, че е работил близо до квартала повече от 10 години и познава проблемите на общността. Утре ще има среща с профсъюза на таксиметровите шофьори.

Още от "София"

Диана Тонова е новият председател на БСП-София

До избор на нов председателски съвет се стигна, след като част от общинските съветници от групата на "БСП за България" подкрепиха кандидатурата на общинския съветник от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за председател на СОС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени