Методи Лалов: Изключиха ме от "Да, България", превръщат партията в търговско дружество

Ще продължа дейността си в СОС като независим общински съветник, пише той

Методи Лалов
Методи Лалов Източник: УНСС
Методи Лалов
Фейсбук

Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на "Да, България", че съм изключен от партията.
Настоящото ръководство на "Да, България" потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП).
С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на паритета на тази конференция.
Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на "Да, България" ще бъде подалия формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.
Независимо от всичко не съжалявам, че напуснах съдебната система, за да се присъединя към "Да, България" на Кристиан Таков и Мануела Малеева. Това обаче отдавна не е същата партия. Виждам го не само аз, а и напускащите и симпатизантите, които изпраха да дадат гласа си на друга партия на последните избори.
Ще продължа дейността си в СОС като независим общински съветник, защото моят ангажимент е преди всичко към избирателите.

Още от "София"

Последни новини

Най-четени