Многократно награждаван полицай е прострелял починалия в София бандит

По данни на СДВР убитият и другите двама души, които бяха задържани по случая, са извършили серия от грабежи в района на инцидента по идентичен сценарий на снощния

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Многократно награждаван полицай, със 7 години стаж в МВР, е прострелял 18-годишният бандит в София вчера, който по-късно почина. Това съобщи днес директорът на СДВР Любомир Николов. Той допълни, че стрелялият полицай е на 33 години и е закарал със служебния си автомобил простреляния до болница.

 

18-годишният бандит беше убит вчера, няколко часа след като заедно с още двама души извърши грабеж на две момичета и опита да избяга от преследващите го полицаи. Директорът на СДВР подчерта, че преди да стреля, полицаят е извикал три пъти "Полиция! Стой! Ще стрелям", което е потвърдено и от очевидец.

 

Николов посочи, че е имало два предупредителни изстрела, преди да се стреля по бягащия грабител. От Софийска градска прокуратура пък уточниха, че от видеозапис се вижда, че преди да стреля полицаят е заел позиция за стрелба. Предстоят експертизи, които да установят дали попадналия в горната част на тялото куршум не е рикоширал.

 

"Проверките за наркотични вещества и алкохол са отрицателни и при двамата полицейски служители”, заяви Христо Кръстев, заместник градски прокурор на София. И добави, че са установени частични видеозаписи на случая. В рамките на днешния ден наблюдаващия прокурор ще прецени дали служителя да бъде привлечен като обвиняем. Има още свидетели за разпит.

 

"Данните за произведените изстрели са от полицейски служител от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинения ще се прецени, след като се съберат доказателства. Тук всеки един малък детайл може да промени заключението", посочи Кръстев.

 

По данни на СДВР убитият и другите двама души, които бяха задържани по случая, са извършили серия от грабежи в района на инцидента по идентичен сценарий на снощния. Облечени със суичери и маски те са нанасяли удари с тръба или гумена палка на жертвите на грабежите, като за ги заплашвали и с оръжие.

 

Любомир Николов описа тримата младежи като "стари наши познайници, извършили много грабежи в района". Двамата задържани са непълнолетни и спрямо тях е взета мярка задържане под стража за 48 часа, като днес предстои съдебно заседание, на което да се реши дали тя трябва да бъде удължена.

Още от "София"

Премиерът акад. Денков би училищния звънец в София и въведе първолаците в клас в Караджово

Вярвайте в себе си! Вярвайте в учителите си, защото те са ви научили на най-важното нещо - през целия живот всеки ден вие ще трябва да учите нови неща, но те ще ви направят успешни, обърна се към учениците премиерът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени