Национален протест с блокада на Орлов мост в деня, в който погребват Ани и Явор

До дни ще са готови резултатите от проверката на сигурността по булеварда извършена от екипи на Европейския център за транспортни политики със съдействието на Столичната община

Фенерите на Орлов мост
Фенерите на Орлов мост Източник: Zonanews

Близки на загинали на пътя пешеходци и пострадали в катастрофи организират Национален протест пред сградата на Народното събрание днес. Към тях ще се присъединят и жители на столичния район "Илинден".  Те ще проведат шествие и ще блокират "Орлов мост", като ще настояват за мерки срещу трагедиите на пътя.

 

Хората се събраха снощи за шеста поредна вечер на мястото на катастрофата на столичния бул. "Сливница", където загинаха 22-годишния Явор Стоянов и 24-годишната му приятелка Анна-Мария Малчева. Техните погребения са днес. 

 

До дни ще са готови резултатите от проверката на сигурността по булеварда извършена от екипи на Европейския център за транспортни политики със съдействието на Столичната община.

 

Общината ще изпълни препоръките на центъра, обеща зам.-кметът Дончо Барбалов, цитиран от БНР. 

Още от "София"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени