От "Синя София" предлагат временен председател на СОС до гласуването на бюджет

Искат на всяко заседание да изслушват кмета по актуални въпроси

Столичен общински съвет (СОС)
Столичен общински съвет (СОС) Източник: Zonanews

Столичният общински съвет да си избере временен председател до приемането на бюджет на Столична община за 2024 г., след което той да се оттегли от поста. Това предлагат в свое писмено обръщение към колегите си общинските съветници от "Синя София" проф. Вили Лилков, Ивайло Йонков и Иван Сотиров, както и Карлос Контрера от ВМРО.

 

Проф. Вили Лилков
Проф. Вили Лилков Източник: Zonanews

Формулата за излизане от сегашната криза включва също постоянните комисии и специализираните органи на СОС да се сформират на пропорционален принцип, като всеки съветник получи възможност да участва в три от тях.

 

До приемането на бюджета в дневния ред на заседанията на СОС да се включват само доклади, които са единодушно подкрепени от членовете на председателския съвет. СОС да изиска от кмета Васил Терзиев да внесе Програма за управление и реформи и нова структура на общинската администрация, а всяко заседание да започва с първа точка изслушване на кмета по актуални въпроси, е другото предложение. То включва и изготвяне на оперативна работна програма на СОС за 2024 г.

 

Иван Сотиров
Иван Сотиров

"С предложения подход едновременно организираме и започваме работата на СОС, гарантираме, че няма да има плаващи мнозинства до приемането на бюджета, а времевото ограничение ще позволи да се сложи рамка за провеждане на консултации за постигане на споразумение за стабилно управление на Столична община в предстоящия мандат", пишат четиримата в писменото предложение до колегите си.

 

Карлос Контрера
Карлос Контрера Източник: Facebook

Столичният общински съвет, който над 2 месеца след изборите все още не е започнал своята работа, е в политическа криза и не се очертава близка перспектива за оформяне на мнозинство, което да поеме политическа отговорност за управлението на Столична община, подчертават четиримата. 

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени