Проф. Вили Лилков: Явявам се на местните избори с амбицията да обединя десницата

Моята кандидатура е за тези, които отказват да забравят, добави проф. Лилков

Проф. Вили Лилков
Проф. Вили Лилков Източник: Zonanews

Кандидатурата ми е издигната от Инициативен комитет от стари, знакови лица, които милеят за дясното и синьото, за паметта на антикомунистическа София. Но аз се явявам с амбиция да обединя десницата и да получа широка подкрепа. Това каза проф. Вили Лилков в интервю за Euronews. 

 

Имам подкрепа от партия КОД, от Съюза на репресираните, от бившия лидер на БЗНС - Николай Ненчев. НДСВ също са дали подкрепа за моята кандидатура. Обаждат ми се много лидери на малки десни партии, които изказват своята подкрепа. Обръщам се и към симпатизантите на СДС и ДСБ. Приканвам ги да ме подкрепят, защото моята кандидатура е за тези, които отказват да забравят. Тези, които не искат да приемат, че днес, 34 години след началото на промените е възможно една формация, която претендира да е дясно-центристка, да предложи такава кандидатура като на Васил Терзиев, допълва още той. 

 

Лилков споделя, че не е е очаквал да има толкова много подкрепа за кандидатурата му за кмет. "ПП-ДБ бяха поставени пред невъзможен избор - да гласуват за Мая Манолова на балотажа на миналите местни избори. Искам да ги попитам - прав ли бях, че не трябваше да се подкрепя Мая Манолова? Аз винаги съм давал моето мнение и не съм се криел. ДСБ имаха позиция да се подкрепя и Румен Радев, но аз тогава бях в инициативния комитет, който издигна проф. Герджиков, такъв беше моят знак. В инициативния комитет на Румен Радев на президентските избори имаше 26 агенти на ДС. Това за мен беше грешка. От днешна гледна точка кой беше прав - пак аз", споделя още кандидатът за кмет на столицата. 

 

Професорът споделя, че не е против Васил Терзиев, а "против подхода на десните лидери да предлагат такива хора на избирателите". 

 

"Столична община и кметският пост не трябва да е поле на изява на хора, които нямат опит. Много голяма част от хората в общината са имали опит, но ние не ги познаваме. Моята позиция е когато кандидатстваш за една позиция ти трябва да си изграден и готов да я посрещнеш. По отношение на бизнеса на Васил Терзиев има много материали, нека всеки прочете и да прецени за себе си. Но това не е най-важното. Аз имам 15 г. опит като общински съветник и стотици доклади, които са приемани. Знам много от проблемите на столицата и знам решенията.", споделя още той.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени