Софийски кметове алармират за провал на проектите за канализация, внесоха подписка в Министерския съвет

Столичната община има готовност да финансира с 42 милиона лева

Софийски кметове алармират за провал на проектите за канализация
Софийски кметове алармират за провал на проектите за канализация

Кметове на софийски райони и кметства внесоха подписка в Министерския съвет срещу решението на служебния кабинет за спиране на средствата по Плана за възстановяване, предвидени за играждане на канализация. Проектите за изграждане на ВиК в агломерации "Панчарево – Кокаляне", "Кремиковци – Сеславци", "Волуяк" и "Ботунец" са на стойност 200 млн. лв. и бяха включени за финансиране по Плана в началото на 2021 г. Планът, който все още не е внесен в Европейската комисия, беше прекроен от сегашната власт. Столичната община има готовност да финансира с 42 милиона лева.

 

"Служебното правителство без консултации и без обсъждане изважда тези проекти, които са важни за софиянци", категорична бе Анна Стойкова, общински съветник. Тя обърна внимание, че в Плана, изготвен от кабинета на Бойко Борисов, е бил одобрен в частта за проектите за канализация от Брюксел. Тя и кметовете бяха категорични, че критериите са изпълнени и няма причина проектите да отпадат. Пред журналисти кметовете, които внесоха подписка в Министерския съвет, обясниха, че цяла Столична община е единствената, която е изключена от Плана за възстановяване. Някои от тях изразиха мнение, че има негативно отношение към София от страна на служебното правителство и се внася напрежение.

Още от "София"

Четирима подсъдими са осъдени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел

С помощта на чужди граждани е трябвало да набира мигранти и да им осигурява незаконно подслон и транспорт във вътрешността на страната до превеждането им към други държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени