СОС си избра за временен председател Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС

Постигнат е консенсус поста временно да заеме Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС

Столичен общински съвет (СОС)
Столичен общински съвет (СОС) Източник: Zonanews

ял дим в СОС! Общинарите се споразумяха за председател от осмия опит. Постигнат е консенсус поста временно да заеме Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. На миналото заседание той получи едва 26 гласа. Той е бил кандидат за евродепутат от листите на ВМРО през 2019 г.

 

"Ще подкрепим Цветомир Петров, за да може СОС да заработи. Нямаме уговорки за комисии", посочи Вили Лилков. По думите на колегите му изборът е временен – до месец юли.

 

"Наречете го тестов, карантинен, изпитателен период с идеята да започне работата на Общинския съвет", каза Карлос Контрера. Той отрече постът да е ротацинен. Няма коалиции, подчерта общинският съветник от ВМРО. Контрера определи споразумението като "административно преодоляване на пречка".

 

От "Възраждане" подчертаха, че въпреки подкрепата, която ще дадат, остават твърда опозиция в СОС. "Градът е в аварийно състояние", заяви Иван Таков от БСП.

 

"Изборите ни отредиха място на опозиция в СОС. Ние ще сме такава, но хвърлянето на града в хаос и носенето на безотговорност в администрацията заради липсата на председател буди притеснение, че София остава в безвремие", каза Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

Още от "София"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени