Столична община спечели проект за реновиране на 3 училища

Общата стойност на проекта е 7.1 млн. лева, от които безвъзмездното финансиране по ОПРР ще е 6.3 млн. лева

Столична община е най-голямата в България
Столична община е най-голямата в България Източник: Zonanews

Проект на Столична община за основен ремонт и реконструкция на три училища в София е одобрен за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж", съобщават от общинската администрация. Общата стойност на проекта е 7.1 млн. лв., от които безвъзмездното финансиране по ОПРР ще е  6.3 млн. лв. Училищата, в които ще се  извършат строително-монтажни дейности за енергийна ефективност, са: 48 ОУ "Йосиф Ковачев" в район "Сердика", 28 СУ "Алеко Константинов" в  "Красна поляна" и  I СУ "Пенчо Славейков" в "Оборище".


В 48-мо ОУ "Йосиф Ковачев" се предвижда  подмяна на електрическата  инсталация, ремонт на покрива, ремонт на ВиК мрежа, изграждане на асансьор и на нова ограда на училището. В 28 СУ "Алеко Константинов" се предвижда преструктуриране на част от помещенията, подмяна на вътрешна дограма, полагане на топлоизолация по фасадите и покрива на сградата, подмяна на подови настилки, изграждане на достъпна среда, подмяна на електрическа инсталация, изграждане на нова мълниезащитна инсталация и нова ограда на училището. Основен ремонт на покрива ще се прави и на I СУ "Пенчо Славейков" в "Оборище" Освен това там се предвижда подмяна на вътрешноотоплителна инсталация, ремонт на ВиК мрежата, изграждане на асансьор, обновяване и облагородяване на двора на училището.


По проекта е предвидена и доставка и ново обзавеждане за училищата: чинове, бюра, столове, метални шкафове за раници и ученически пособия, етажерки, магнитни дъски, заседателни маси. Ще бъде подменено и кухненското оборудване, както и оборудването във  физкултурните зали.

Още от "София"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени