Три протеста предизвикват транспортна блокада в София

Недоволството си ще изразят превозвачите, служителите в градския транспорт и такситата

Протест на превозвачи с камиони и ТИР-ове
Протест на превозвачи с камиони и ТИР-ове Източник: Zonanews

Три протеста ще се проведат днес в центъра на София - на превозвачите, на служителите в столичния градски транспорт и на таксиметровите шофьори. Въпреки срещата с премиера Кирил Петков вчера, превозвачите не се отказаха от протеста си. 

 

Имало е обаче конструктивен разговор и още тази седмица ще се проведе работна среща между превозвачите и регионалния министър Гроздан Караджов по темата с разширяването на тол системата. Това стана ясно след срещата. 

 

Превозвачите настояват да отпадне биодобавката в горивата, да се намали акцизът с 50% и да се отложи планираното разширяване на обхвата на тол системата. 

 

Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София ще блокират в 8 сутринта три възлови места - кръстовищата на Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета. В 9:30 те ще тръгнат на шествие първо към Министерството на финансите, а след това и към Министерския съвет.

 

Недоволството е продиктувано от лошото финансово състояние на столичния автотранспорт и притесненията на служителите, че могат да останат без възнаграждения. 

 

Въпреки протеста, градският транспорт в столицата ще се движи по разписание, но най-вероятно ще има закъснения, предупреждават от Столичната община. Таксиметровите шофьори ще се съберат в 9 часа на "Южната дъга" на Околовръстния път на София. От там с автошествие през центъра на столицата те ще се отправят към Министерският съвет.

Още от "София"

ГЕРБ-СДС: Вкопчилият се във властта зам.-кмет по транспорта в София Илиян Павлов да подаде оставка!

Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с поредното безобразно бездействие от страна на заместник-кмета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени