Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София, полицията с масови проверки

Той е бил прострелян в главата с огнестрелно оръжие

Мартин Божанов-Нотариуса
Мартин Божанов-Нотариуса Източник: bTV

 Убийство е станало в София тази вечер. Жертвата е Мартин Божанов - Нотариуса, потвърдиха от прокуратурата. Той е бил прострелян в главата с огнестрелно оръжие в района на квартал "Горна баня". Стрелбата е станала около 19:40 часа. На място е била 68-годишна жена, както и дете на 4 години и бебе. Оказана им е медицинска помощ от Спешна помощ. Все още няма задържан за стрелбата.

 

"Беше майката с двете деца. Други хора не е имало. Жената беше уплашена и плачеше", каза за bTV един от охранителите на комплекса, където е извършено убийството. Полицаи са започнали масови проверки на всеки автомобил в София. Проверяват се шофьорите и пътниците. За издирването МВР използва и кучета.

 

Разследващите с първа информация след убийството:

"Този човек е бил интересен през годините. В Софийската градска прокуратура е имало подадени сигнали за заплахи от негова страна към магистрати. Работи се усилено и за имотни измами. Не мога да кажа за прокурорски рекет. Имаме подадени сигнали от магистрати, които не са прокурори. Няма заподозрени", обясни градският прокурор на София Илиана Кирилова.

 

Тя уточни, че е Божанов е известен покрай дело от Върховния касационен съд срещу Слави Крашевски, нотариус с отнемани права и десетки наказателни производства. Делото изчезва от адвокатската стая на съда по време на обедната почивка, заедно с оригинални документи по него. За кражбата е водено досъдебно производство срещу човек на име "Мартин Божанов" и негов роднина с име "Бойко Божанов", но за изхода на делото няма данни.

 

"В момента се извършва оглед. Умоляваме гражданите, ако имат информация, да съдействат. Всички сили са вдигнати на крак. Работим. Веднага след сигнала е реагирано. Целият ресурс на СДВР е включен", обяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

 

Какво знаем за Мартин Божанов - Нотариуса?

Мартин Божанов се занимава с консултантска дейност. Представя се като "Нотариуса". Интервю с него е проведено в разследване на "Антикорупционния фонд", свързано със задържането на Веселин Денков по обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство.

 

Записите на серия от разговори между Ивайла Бакалова, която живее в съжителство с Веселин Денков, и не особено известни до този момент лица, разкриват кои са "помагачите" с влияние в съдебната система. Един от тях е Божанов.

 

"Поради големия ми житейски опит, това, че познавам множество юристи, е нормално, ако някой сподели с мен, че има някакъв проблем, по гражданско, търговско или наказателно дело, аз да го насоча към някой, вие сигурно ще попитате какъв интерес имам? Интересът ми е следният. Ако този човек се съгласи, аз ще сключа договор, като консултант с него, а адвокатът който ще препоръчам, ще работи с него изцяло по делото", обяснява той в интервю за АКФ.

Още от "София"

Министър Запрянов отмени готвено хибридно мероприятие на комунистическия елемент Стоимен Стоименов в Централния военен к

Книгата на Стоименов съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда, посочват от Атлантическия съвет на България

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени