Бойко Борисов: След Кирил Петков всеки би могъл да е премиер. В момента има над 200 човека, които са готови да бъдат премиери (ВИДЕО)

"Тези резултати от изборите трябва да накарат всички да се смирят, както сме се смирили и ние" - смята той

Бойко Борисов в Стара Загора
Бойко Борисов в Стара Загора Източник: Скрийншот/Facebook

"Тези резултати от изборите трябва да накарат всички да се смирят, както сме се смирили и ние. Хората вече са уморени, уплашени... Войната в Украйна е все по-жестока и все по-страшна. Ние се нуждаем не само от правителство, но и от парламент. Затова предложихме неутрални хора. Ясно е, че не се харесваме. Всяка партия излиза и на своите избиратели предлага програмата си и след това управлява. След Кирил Петков всеки би могъл да е премиер".

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко в Стара Загора. В храма "Свети Игнатий Старозагорски", който беше осветен на 8 октомври, Борисов получи от старозагорския митрополит Киприан ордена "Св. Игнатий Старозагорски", за финансовата подкрепа за изграждането на църквата. Пред събралите се журналисти пред храма Борисов благодари за оказаната му чест.

 

"С голямо уважение се отнасяме към "Възраждане". И много по-лесно би се работило с тях. Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим... "Български възход" и Стефан Янев са се заявили желание за разговори. Само че математически без "Възраждане" не можем да направим правителство.

 

Затова и тези неутрални хора - Плевнелиев, Мони Паси ги избрахме, за можем да подпишем един документ за честни политики, по които можем да намерим единомислие и да прекараме държавата през кризата", отбеляза той.

 

"Машините са пипани 100%. Аз се надявам ЦИК днес да ме опровергае и да разреши на компютърните специалисти от всяка партия да отидат и да видят какво става със софтуера, когато имаш код. Нека отворят и да погледнат, за да нямаме тези съмнения. 70 000 да отидат до урните само и само за да натиснат копчето: "Не"... 70 000!" -  коментира още Борисов.

 

"Прокуратурата не е инструмент да ни сдобрява с политическите партии. Тя си има своя работа. Нека отворят и да кажат дали е така или не е - 70 000 души са си зарязали почивката и отишли само и само да кажат "Не". Нека ни опровергаят", заяви той.

 

Бойко Борисов изтъкна, че контактната група с Плевнелиев и Паси е готова на разговори с ПП. "Грешката на всички е, че отново почват да говорят предизборно. А изборите са състезание. Което като свърши и народът се произнесе, партиите трябва да намерят начин да управляват. Ако се произведат нови избори, какво? Пак същото ще се получи. Само че народът ще бъде много зле. Затова ние им казваме - поставете си условията на тази контактна група и през нея да преговаряме. Аз в ГЕРБ дори не мога да намеря хора, които да преговарят. Защото ги мразят. Делян Добрев ми казва - ще си отрежа ръката, ако трябва да отида да преговарям," обясни още лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов се пошегува, че се е отказал да бъде депутат, за да може да го арестуват: "Да ме арестуват - защото, това е най-важното в програмата на ПП", заяви той.

 

Относно "българската следа" във взрива на Кримския мост, той отбеляза, че службите ще разследват случая. Той показа нагледно и "друга опорка на Промяната, която е рухнала" и обясни причините за инфлацията и спада на БВП: "Ето - прочетете - кога е била България по-добре - при ГЕРБ или при Промяната? Когато фактите говорят, и те си мълчат. Затова е най-добре да спрат предизборното говорене".

 

"Защо не питате - днеска теглите 200 милиона? На 4% лихва. Защо? Асен Василев доведе до това да не ни вярват. Да не струваме нищо! А вие, госпожо, ме питате за депутатството. Питайте ме защо тръгваме надолу", коментира той.

 

Запитан дали е вярна тезата, че "правителството минава през "Български възход", той отговори: "Аз съм работил в коалиции. Но разликата между първия, третия, четвъртия беше 100 депутата. Как малка партия, избрана с гласове по-малко от разликата между нас и ПП, как Стефан Янев ще дойде и иска от големите партии подкрепа за политики? Колкото и да не ни харесва, ПП, ГЕРБ, ДБ, ДПС, Стефан Янев - различни политики, но с които да минем зимата".

 

Борисов заяви, че Осман Октай, който заяви пред Сашо Диков, че ГЕРБ са предлагали 10 млн. за подкрепата на "Български възход", е за съд. "Ти ми цитираш Осман Октай и аз ти отговарям, че този човек е за съд. И това не е вярно. Пак казвам - с "Възраждане" по-лесно би се работило. Но нито те биха отстъпили от техните позиции - Еврозона, ЕС, НАТО...", обясни Борисов - "Нито ние".

 

На въпрос кой ще бъде премиер, Бойко Борисов заяви: "В момента има над 200 човека, които са готови да бъдат премиери. След Кирил Петков всеки би могъл да е премиер".

 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени