Мъжът, заплашил с убийство Ива Митева, е установен и се намира в Стара Загора

По-рано мъжът не беше открит на адреса си в хисарското село Красново, където трябваше да бъде под домашен арест

Ива Митева
Ива Митева Източник: ИТН

Мъжът, който заплаши с убийство председателя на парламента Ива Митева, е установен и се намира в сградата на полицията в Стара Загора, съобщава БНТ. Следобед той ще бъде конвоиран до съда в София. Днес 26-годишният Любомир Яков, който беше освободен под домашен арест, не се яви в съда за гледането на мярката му. Заседанието на Софийския градски съд беше прекратено докато не бъде установено местоположението на обвиняемия.

 

"Бил е задържан в Стара Загора за изясняване на психичното му състояние. След като е бил освободен е тръгнал към Красново, тръгнал е с 13 лева, не е могъл да ползва транспорт и вероятно е пътувал на автостоп. Според мен той е имал обективни причини. Не се е отклонил", каза Боримир Цанов, адвокат на подсъдимия. На място психолог е установил, че Яков няма психични заболявания.

 

По-рано мъжът не беше открит на адреса си в хисарското село Красново, където трябваше да бъде под домашен арест. При проверка от служител на МВР баба му е заявила, че той не се е прибирал от 31 август. На 8 септември Яков е бил установен в компютърна зала в Стара Загора. От прокуратурата протестират решението на СРС и ще поискат по-тежка мярка за неотклонение задържане под стража. 

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени