Оръжейният завод "Арсенал" разкрива нови 1000 работни места в Казанлък и Мъглиж

В момента в завода работят около 6500 души, като се планира броят им да достигне до 8000 служители

Арсенал-Казанлък
Арсенал-Казанлък Източник: За Казанлък

Нови 1000 работни места ще бъдат разкрити в оръжейния завод "Арсенал" АД в Казанлък. Това съобщи директорът на Агенция "Бюро по труда" Стара Загора Любен Георгиев. Той обяви, че е проведена среща между представители на Агенцията и ръководството на завода, по време на която е подадена заявка за проучване за назначаване на нови работници. В Долината на розите избират оръжейните заводи вместо розобера

 

По думите на Георгиев се набират основно жени в трудоспособна възраст за заводите в Казанлък и Мъглиж. Средната месечна заплата е около 1800 лева, като са въведени и допълнителни бонуси на 3 и 6 месеца. Ваучери по 200 лева за Великден и по-високи заплати в завод "Арсенал".

 

Според директора на бюрото по труда в момента в завода работят около 6500 души, като се планира броят им да достигне до 8000 служители. От 1 септември на всички новопостъпили на работа в дружеството се изплаща еднократно целеви стимул. За ръководни позиции премията е в размер на 2000 лв. За новопостъпилите специалисти – инженер-химици, програмисти, настройчици на металорежещи машини с ЦПУ еднократният бонус от 1500 лв. Новоназначените работници пък ще получат еднократно 1200 лв.

 

От дружеството обясниха, че тези бонуси ще бъдат изплатени на два пъти – 50% от сумата ще се изплаща на третия месец от назначаването, а останалите – след изтичането на 6 месеца. Еднократният целеви стимул ще се изплаща на служители с висше, средно, средно специално и средно професионално образование.

 

От първи септември се въвежда и допълнителен ежемесечен стимул за отдалеченост в размер на 250 лв. за новоназначени работници и служители от общините Стара Загора, Гурково и Николаево, като и той се предоставя на служители с висше, средно, средно специално и средно професионално образование.

 

От началото на август съществуващата премия над основната работна заплата на работниците в завода беше увеличена с до 25%, като по този начин средната работна заплата в дружеството надхвърли 1850 лв. Това е четвъртото увеличение на работните заплати в "Арсенал" АД за последните 4 месеца.

Още от "Стара Загора"

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара За

Поводът за исканата оставка е осъдителната присъда за купуване на гласове на Янко Янков, с когото Лазарова живее на съпружески начала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени