За сбогом Нинова уволнила ръководството на държавното оръжейно дружество НИТИ в Казанлък и за изпълнителен директор назначила местния лидер на БСП

Това съобщи бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов

Корнелия Нинова, БСП
Корнелия Нинова, БСП Източник: Zonanews

В последните си работни дни като министър на икономиката Корнелия Нинова е уволнила ръководството на държавното оръжейно дружество НИТИ в Казанлък и за изпълнителен директор е назначила местния лидер на БСП. Смяната е станала от Държавната консолидационна компания, под чията шапка е фирмата, без да бъде обявявана публично.

 

За това информира в писмо до медиите Александър Михайлов, до неотдавна шеф на друга оръжейна фирма - "Кинтекс", който също бе отстранен от Нинова. Михайлов е в остър конфликт с бившата вече вицепремиерка и министър на икономиката и води дела срещу нея за неправомерно отстраняване от длъжност, спечелена с конкурс, и заради клевети.

 

"Уволненият ръководител на НИТИ е професионалист с над 30 години опит, спасил завода от фалит в миналото. 7 предходни министри от различни правителства не посегнаха на директора на НИТИ Казанлък, но тя го направи и то в последния момент", пише Михайлов.

 

Всъщност на заседание на директорския съвет на ДКК на 28 юли е било взето решение незабавно да бъдат освободени членовете на Съвета на директорите на "НИТИ" ЕАД - Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, чийто мандати изтичат чак през 2025 г.

 

Освободените членове на Съвета на директорите не се освобождават от отговорност, се подчертава в протокола от заседанието. На тяхно място са назначени нови членове на борда на директорите на "НИТИ" ЕАД - Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на държавата, и Борислав Ангелов като независим член. Мандатът на новоназначените Друмева, Радонов и Ангелов е до провеждане на конкурс за избор на членове на Съвета на директорите.

 

Новият директор Румяна Друмева до март тази година е била председател на БСП Казанлък, а в момента е председател на групата на БСП в Общинския съвет. Бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов заявява в позиция до медиите, че заради критиките си към Нинова, тя продължава да води "вендета" спрямо него.

 

"За отмъщение Корнелия Нинова трансформира до скоро подвластните ѝ държавни фирми "Кинтекс" и ДКК в репресивни апарати, които вероятно по нейни инструкции, завеждат срещу мен дело след дело и сезират прокуратурата все за измислени мои нарушения", пише Михайлов.

 

Той се закани утре да даде нова информация и документи за износа на българско оръжие за Украйна и ролята на Корнелия Нинова в това.

Още от "Стара Загора"

Брифинг на МВР и Прокуратурата за катастрофата с автобуса, превозващ сръбски деца: Няма данни за наркотици, или алкохол

Версиите - грешка на водача или евентуално техническа неизправност на автобуса. Разсейване на водача, към момента била, версия в сферата на спекулациите

Прочетете повече прочетете повече

800 декара гори, иглолистни и широколистни, и сухи треви изгоряха в пожар в Старозагорско, но пожарът е овладян

Овладян е в резултат от съвместните усилия на огнеборците и доброволците, работата на тежката техника от "Мини Марица-изток", направила просеки и включването в гасенето на хеликоптер от ВВС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени