Столичната агенция за приватизация и инвестиции подкрепя вложения за над 65 млн. лв. и над 400 работни места

"Aтос" е френска мултинационална компания и е водещ управляван доставчик на сигурност в Европа

Invest Sofia подкрепя инвестиции за над 65 млн. лв. и над 400 работни места.
Invest Sofia подкрепя инвестиции за над 65 млн. лв. и над 400 работни места. Източник: Invest Sofia

Екипът на Столична агенция за приватизация и инвестиции (Invest Sofia) и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев връчиха зелена карта за индивидуално административно обслужване на френската компания "Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис" ЕООД, която отваря нов глобален оперативен център за сигурност в София.

 

Новият център ще обслужва компании от целия свят и е предназначен за бързо идентифициране и ограничаване на въздействието на инциденти със сигурността за големи организации в глобален мащаб. "Aтос" е френска мултинационална компания и е водещ управляван доставчик на сигурност в Европа. В столичния център ще бъдат открити над 300 нови работни места.

 

Въпреки предизвикателствата в глобален и национален план, с новото разширение на дейността на "Атос", София продължава да се утвърждава като лидер в сферата на привличането на инвестиции в сектора на информационните и комуникационни технологии, които са сред доминиращите в столичната икономика и създават над 15% от добавената стойност.

 

Разгръщането на високотехнологичните услуги и иновациите на територията на града гарантират позитивното икономическо развитие на София и водят до подобрявана на благосъстоянието на хората. С издадената пета "зелена карта" за административно обслужване от началото на годината СОАПИ подкрепя инвестиции за над 65 млн. лв. и над 400 работни места.

Още от "Региони"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени