Борисов в Търговище: При мен няма неизпълнено обещание

АМ "Хемус" и Велико Търново-Бяла ще са приоритет

Бойко Борисов в Търговище
Бойко Борисов в Търговище Източник: Скрийншот/Facebook

"Когато се говори за доходи, трябва да се видят данните от националната статистика. Най-важно за хората всъщност е инфлацията, каква е покупателната възможност. По времето на ковид кризата давахме по 50 лева на пенсионерите, без да изкривяваме модела. После със 120 лева не можеше да се купи същото"V

 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Търговище. По-рано днес той беше и в Дулово. Борисов призова присъстващите да отдадат почит на нелепо загиналият голям музикант Кирил Маричков. Цялата зала се изправи на крака.

 

"Похарчиха се парите за магистралите", подчерта Борисов. Той се възмути, че за 4 години нищо не е направено и сега тировете минават през градовете. "Къде са им петте магистрали, че да се засрамим", попита той и и изрази притеснението си за бюджетната дупка.

 

"Веднъж се справяхме с 6,7 милиарда дупка в бюджета. Тогава имах един финансов министър, който буквално не обича хората и му е все тая дали страдат. Каза: "постна пица една година". Затегнахме коланите, оправихме дефицитите. А вие от общините очаквате, че от догодина някой ще ви гарантира милиарди да направите това, което сте разкопали?!

 

Аз ако бях кмет, нямаше да разкопавам нищо, познавайки структурата на държавата. Все едно да си свалиш покрива на къщата, чийто ремонт струва 100 000 лв., а имаш 10 000 лв. Това в момента е структурата на общините. Не искам да ви плаша, но при тази "дупка", при тези колосални пари, които се дадоха за заплати и пенсии, не знам как ще съберем пари за такива мащабни договори", каза Борисов.

 

"Хемус" и "Велико Търново - Бяла" ще са приоритет пред вашите проекти. Първо тях, после другите. Дай Боже! И да се оплакваме, и да се вайкаме - файда няма!

 

 

Лидерът на ГЕРБ разказа приказката за "Неволята" инаправи аналогия между развалената кола, която двама братя се опитват да поправят, и настоящето състояние на България.

 

"Имаме уникална страна, но как пък нямаме достатъчно акъл, затова благодаря на медиите, които вече говорят за значимите археологически разкопки. Докато правихме магистралата, край Шумен с артефактите напълнихме музеите.", каза Борисов. На срещата присъства и проф. Овчаров, той с изрази благодарност за помощта за археологията, която е оказана по времето на управлението на ГЕРБ.

 

"Смея се, когато говорят за завладяната държава, то няма какво да завладееш.", каза Борисов.

 

При мен няма неизпълнено обещание, заяви лидерът на ГЕРБ. Затова ни трябва голям изборен резултат, допълни той и обясни, че без компромис за едно съвместно управление нищо няма да се движи.

 

Реално увеличение на доходите има при управлението на ГЕРБ, това, което ви говорят от ППДБ, е лъжа. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Търговище Теменужка Петкова. Тя е уверена, че те ще са първа политическа сила, но за стабилно управление им трябва висок резултат.

 

Бившият регионален министър Николай Нанков разказа за случай от Варна, при който служителка на общината е предявила претенции към размерите на предизборната шатра на ГЕРБ в морската столица. 

 

Още от "Търговище"

Последни новини

Най-четени