Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор разследването за заседналия кораб

Предстои членове от екипажа на кораба да бъде разпитани пред съдия

Потъващият кораб
Потъващият кораб
Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор досъдебното производство на Окръжна прокуратура-Добрич, образувано във връзка с инцидента с товарен кораб, заседнал край бреговете на Камен бряг, поради фактическата и правна сложност на случая, и обществена му значимост. 
 
Целта на определения надзорен прокурор, ще бъде да следи за срочното и качественото изпълнение на действията по разследването - установяване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента, изясняване на въпроса със замърсяването на морската вода и нанасянето на щети за природата и дали действията на оправомощените държавни органи са били адекватни или е налице бездействие от страна на едно или повече длъжностни лица, което може да доведе до екологична катастрофа. 
 
Действията по разследването продължават и в момента. Предстои членове от екипажа на кораба да бъде разпитани пред съдия. Очакват се резултатите от назначените експертизи, като при нужда ще бъдат назначавани и допълнителни такива.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени