Борисов гневно във Варна: Всеки ден по 1 милион заминават за Турция заради договора с "Боташ", представяте ли си, ако това го беше направил ГЕРБ! (ВИДЕО)

Проф. Костадин Ангелов изтъкна пред залата, че всички останали партии се готвят за избори, а само ГЕРБ се готви да управлява и има истинска програма за управление

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

"Толкова ми е гневно, че просто нищо няма да кажа! 217 милиона лихви сме пратили само заради глупостите им на "Промяната". И това да не е навсякъде по медиите?" Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на предизборна среща във Варна.

 

"Шенген приключи. Франция затвори границите, Германия ги затвори. Сложили си някои в програмите - Еврозоната. И Еврозоната приключи, изтъкна той. За 4 години - нула строителство. Какво направихте, откакто ни няма, попита риторично Борисов. Тъкмо ни бяха поканили в чакалнята на еврозоната, в банковия съюз и дойдоха протестите. После Черепа се хвалеше, че е свалил правителството", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

 

"След нас какво - 30 процента инфлация, нула строителство. Всеки ден по 1 милион заминават за Турция заради договора с "Боташ", представяте ли си, ако това го беше направил ГЕРБ", попита Борисов.

 

Срещата във Варна
Срещата във Варна Източник: Скрийншот видео кадър

"Четири години нищо, 20 месеца икономиката върви надолу, срам пред чужденците. Ако равноотдалеченият им премиер е Дани Митов, дипломат, разпознаваем, с авторитет, съгласен съм. Аз уважавам Атанасов, не го репликирам, опитвам се да вляза в техните глави. Дайте да направим добър резултат, да направим правителство, иначе нямам нерви да се обяснявам. Силно правителство с отговорност е нужно. Няма да участваме в задкулисие. Нама да направим сглобка като тази в манастира на Самоков, където ни събра Алексей Петров", каза Борисов.

 

"7 ми е любимото число, отбеляза той по повод предстоящите в неделя седми поред избори и добави, че се надява след като се състави правителство, да успеем и за Еврозоната, и за Шенген. Ние сега сме държавата, която си позволява да не ползва парите, които ЕС дава, за да ги настигнем. Мъчно ми е, яд ме е. Все едно не сме българи, а враждуващи племена. Вместо да се съберем лидерите, да решим как ще върви държавата, вече ми поставят условия кой да е премиер. Аз съм компромисен човек. Но когато поема ангажимент, не мога да ви предам. Вече така говорят моите хора за ПП-тата, че трябва да ги озаптявам", добави той.

 

Лидерът на ГЕРБ е във Варна за предизборна среща на ГЕРБ-СДС. Пръв на трибуната застана областният координатор на ГЕРБ Иван Портних, след него излезе водачът на листата Даниел Митов. "За последните четири години сме на седми избори, защото се нароиха лидерчета, които се оплакват, че сме най-корумпираната нация. Четири години си разказват истории, които нямат нищо общо с реалността, но това не е лидерство", каза Даниел Митов.

 

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Скрийншот видео кадър

Той подчерта, че в ГЕРБ са най-добрите експерти, но търсят път за разбирателство, за разлика от другите, мрънкащите, които отхвърлят резултатите от изборите и парализират нацията. "Не трябва да се допусне попадане в капана на отчаянието и безнадежността, алтернативата е ГЕРБ под лидерството на Бойко Борисов, който събира хората. Другото е път към блатото и разяждане на ценностите, затова трябва да се покаже червен картон на мрънкачите", добави Митов.

 

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново проф. Костадин Ангелов изтъкна пред залата, че всички останали партии се готвят за избори, а само ГЕРБ се годви да управлява и има истинска програма за управление.

 

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: Скрийншот видео кадър

След него водачът на листата за Ловеч Николай Нанков сподели, че е пътувал цели 6 часа до Варна. И подчерта, че въпреки обещанията на ПП няма нито мостове над Дунав, нито магистрали, нито тунели под Стара планина. Нанков изтъкна, че единственото качествено строителство се е извършвало при ГЕРБ. И попита, кой ще ни покаже нещо реално, построено от Промяната. "Търсим го, но няма такъв човек", изтъкна Нанков.

 

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: Скрийншот видео кадър

"Промяната" само знаят как се гласува в Максуда, нямат готови проекти. Нека Ивайло Мирчев си анализира резултата от 94,54 процента за ППДБ в Максуда на вота във Варна миналата неделя", призова Нанков.

 

6 процента сме усвоили от средствата по ПВУ за последните години. За останалите 94 ще ни трябват над 60 години, изтъкна още Нанков и припомни как при управлението на Борисов с вицепремиер Томислав Дончев еврофондовете са били усвоявани на 99,5%.

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Скрийншот видео кадър

"С тези много мостове над Дунава и тунелите под Стара планина ще объркаме трафик, хората ще се чудат откъде да минат", иронизира неизпълнените обещания на ПП Томислав Дончев. "През четири месеца се явяваме на избори, това е безсмислена демокрация. Превръщаме се в държава без посока, изтъкна Дончев. Вижте само какви кандидати има - един ще реже уши, друг - глави, а трети откровено халюцинират", добави той.

 

"Как стигнахме дотук? България имаше посока, досега трябваше да сме построили "Хемус", имаше пари, имаше възможности. Спомняте ли си? Само преди 4 години..., продължи Томислав Дончев. След 4 години без цел и посока българите са разделени на групи, които се карат и се хулят. А политическата логика сочи, че българското общество трябва да се освободи от омразама. Затова искам да ви призва да не мразим, а да имаме цел и посока!, призова Дончев.

 

Още от "Варна"

Борисов гневно във Варна: Всеки ден по 1 милион заминават за Турция заради договора с "Боташ", представяте ли си, ако то

Проф. Костадин Ангелов изтъкна пред залата, че всички останали партии се готвят за избори, а само ГЕРБ се готви да управлява и има истинска програма за управление

Прочетете повече прочетете повече

На днешната дата през 1915 г. Русия бомбардира Варна, ранени и убити са десетки жители на града, сринати са повече от 50

И при тези факти днес има все още гламави българи, които се титулуват "русофили", подкрепят варварската терористична война на Кремъл и диктатора Путин срещу Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени