Лъвчетата Симба и Косара вече са в новото си местообитание в зоопарка във Варна

Зоопаркът се е сдобил с около 100 новородени и новоизлюпени животни – 33 бозайници и 67 птици

Лъвчетата вече имат ново местообитание в зоопарка
Лъвчетата вече имат ново местообитание в зоопарка Източник: Община Варна
Лъвчетата Симба и Косара вече са в новото си местообитание в зоопарка във Варна, след като приключи основния ремонт, съобщи директорът на зоокъта Иванка Стоянова. Пространството е около 400 кв.м, със сух ров, скали с водопад и езеро. Средата на хищниците беше допълнително обогатена с големи дънери, озеленяване и платформа за почивка и наблюдение. Лъвчетата вече се чувстват много добре на новото място и активно изследват всяко кътче, обясни Иванка Стоянова.
 
Тя допълни още, че през настоящата година зоопаркът се е сдобил с около 100 новородени и новоизлюпени животни – 33 бозайници и 67 птици. Някои от най-атрактивните бебета са черни лебеди, пауни, диамантени и златни фазани, елени лопатари, сред които и бял лопатар, черни муфлони, камерунски козлета и виетнамски прасенца, както и 6 дългоноси мечета.

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени