Варна наложи над 117 000 лв. глоби на сметопочистващата фирма

Решен е техническият проблем с повредените машини, вчера пристигнали 7 нови преси

Предстои разглеждането на проектобюджета за 2021 г., в който е предвидена макрорамка за социалните дейности от 21 983 000 лв.
Предстои разглеждането на проектобюджета за 2021 г., в който е предвидена макрорамка за социалните дейности от 21 983 000 лв. Източник: Zonanews

Над 117 000 лв. са наложените глоби на сметопочистващата фирма във Варна през последните седмици заради проблемите със сметопочистването, съобщи Тодор Колев, директор на дирекция "Екология и опазване на околната среда" към Община Варна. Той допълни, че проблемите са овладяни, а фирмата работи на 3-сменен режим. Решен е техническият проблем с повредените машини, вчера пристигнаха 7 нови преси, изпратени са допълнителни екипи, поетапно ще бъдат подменени и кошчетата за отпадъци, заяви Лилия Христова, представител фирмата по почистване ЗМБГ. Тя допълни, че на територията на града работят 23 машини.


Нека не се спекулира с темата, да, имахме проблеми, но ги отстраняваме, а от утре започва миенето на основните улици, булеварди и пешеходни зони на територията на целия град, заяви Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна. До края на месец октомври новите контейнери за битови отпадъци ще бъдат разставени в целия град. От фирма ЗМБГ призоваха гражданите да се съобразяват с графиците за извозване на едрогабаритни отпадъци, което става два пъти седмично. Графикът е публикуван на сайта на Община Варна на адрес https://varna.bg/bg/1322.

 

Още от "Варна"

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

Благодарим на компанията "VIKING", която дарява безвъзмездно оборудването за оцеляване и спасяване на човешки животи по време на авария в море, заяви изпълнителният директор на БМКЦ кап. Денчо Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени