Борисов обсъди безводието с кметовете на Търново и Свищов: Ще търсим споделена отговорност след изборите

Срещата се провежда в офиса на ГЕРБ в Свищов, където присъства още депутатът и бивш министър Николай Нанков

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

Важно е какво ще се случи след изборите. Гласувайте за ГЕРБ, ще намеря споделена политическа отговорност, защото резултатите ще са плюс-минус същите като на предходните избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов във връзка с безводието в региона.

 

Второто за споделената политическа отговорност е за земеделието. Оставихме проект за половин милиард за напоителни системи. Трябва да ги оправим, посочи Борисов и добави: Третото е лотът "Русе-Търново". Както и връзката на Търново с "Хемус". Като направим "Хемус", имаме "Тракия", тогава ще започнем "Черно море".

 

Срещата се провежда в офиса на ГЕРБ в Свищов, където присъстват още депутатът Николай Нанков и кметът на града Генчо Генчев. "Когато имаше проблеми, ние кметовете търсихме държавата за помощ. Сега няма чуваемост. Стигнахме дотук заради безхаберието и временните правителства. Когато имаше редовно правителство с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия по отношение на управлението на водния ресурс. Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК сектора", обясни Генчев. Той уточни, че имат проекти за милиони, но няма чуваемост.

 

Борисов показа карта на региона и начерта т.нар. система "Дунав", която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места. Той добави, че не иска да спори с Тома Белев, който казва, че не трябва да се строят язовири, но иска да намерят общо решение, за да се реши проблемът с безводието.

 

"Оставихме готови проекти, но за четири години нула. Система "Дунав" е 136 км, но до момента е изградена 78 км", обясни Николай Нанков.

 

"Ще използваме времето, имаме право да притискаме министрите. Вие винаги пращахте министри, сега няма никой при хората", заяви от своя страна кметът на Свищов.

 

"Представи си, че ти си министър. Три месеца. Никой не те знае. Единият месец се запознаваш с хората. Вторият месец започва да сменя, защото някой не му харесва, а сега седят масово и се чудят кой ще е министър. Сега в МВР какво си мислят - сутринта взимат кафетата, сядат и почват да мисля кой ще е министър. Ако до днес много са уважавали Калин, сега се чудят кой ще трябва да уважават. Но и той ще е за няколко месеца", даде за пример Борисов.

 

Кметът на Свищов Георги Генчев предупреди, че е възможно да се стигне и в този регион до проблема на София, където да има над 120 незаконни сметища. "София няма кмет. В София приключиха", каза в отговор Борисов.

Още от "Велико Търново"

Инвестиционната програма за общински проекти е най-бързият възможен източник за инвестиции във ВиК инфраструктура

До 1 септември Община Горна Оряховица и всички общини в страната могат да приоритизират предложенията си и да кандидатстват за финансиране на ВиК проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени