Борисов в Търново: Има ли правителство, лично се ангажирам да се погрижим за бързото изплащане на обезщетенията след градушките (ВИДЕО)

Други години тук щяха да са поне двама министри - социален, транспортен. И щяха да останат, за да решат въпроса, добави бившият премиер

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

От Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично пое отговорност да задвижи възможно най-бързо плащанията на обезщетенията на хората, чиято реколта е пострадала от градушките.

 

Той обвърза това пряко със съставянето на редовен кабинет. "Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да стане максимално бързо. Ако няма, няма да ме питате нищо. Победители сме, хората искат да има правителство. Давали сме партийни пари по 100 000 лв. на пострадали села. Гледайте новините, има ли правителство, ще дойде и това", заяви Борисов.

 

"Парите ги няма в държавата. Абе, експериментът беше страхотен, тези три години и нещо страхотен експеримент си направихме. Сега да видим как ще се оправяме. Други години тук щяха да са поне двама министри - социален, транспортен. И щяха да останат, за да решат въпроса", посочи лидерът на ГЕРБ, оглеждайки пораженията от стихията.

 

"И сега големият успех е, викат - "Спряхме Борисов за премиер", иронизира той поредните заявления на Кирил Петков.

 

"Има ли правителство, ще го вкараме в парламента. Другите партии ако искат да се включат", каза Борисов по повод на средствата за възстановяване.

 

"Едни с реколта, други с коли, трети с керемиди, цигли. Надявам се тази седмица да стане ясно", посочи той, оглеждайки щетите.

 

"Стана ми жал за вас като гледах репортажите", каза Борисов и посочи, че е на място като приятел на хората.

 

"Ако има правителство, ще се реши помощта. Не мога да ви кажа от сега каква ще е. Премиерът ще каже. Те пък се уплашиха да не съм аз, няма да съм аз", каза лидерът на ГЕРБ.

 

Той отбеляза, че климатът се променя и този въпрос трябва да се реши. "Има ли наше правителство - поемам ангажимент. Тази седмица, която сега идва или ще има, или няма да има. Аз втори път няма да се вържа втори път - да си дам колата дая я караш ти", каза лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

Още от "Велико Търново"

Борисов в Търново: Има ли правителство, лично се ангажирам да се погрижим за бързото изплащане на обезщетенията след гра

Други години тук щяха да са поне двама министри - социален, транспортен. И щяха да останат, за да решат въпроса, добави бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Росица Димитрова: "Недопустимо е заради незрели политически  експерименти да страдат най-уязвимите хора в обществото н

Едно от първите неща, за които Димитрова ще работи в новия парламент, е да бъде отворен Законът  за социалните услуги в частта за асистентската подкрепа и грижата за хора в нужда в домашна среда

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени