Проф. Костадин Ангелов: Не можем да направим компромис с евроатлантическата ориентация на България

По думите му следващият редовен кабинет трябва да е с ярки политически лица

Костадин Ангелов, ГЕРБ
Костадин Ангелов, ГЕРБ Източник: Zonanews

Не можем да направим компромис с евроатлантическата ориентация на България. С всичко останало сме правили компромиси, показвали сме как се прави компромис. Важно е този компромис да е свързан с онези неща, които хората искат – сигурност, финансова стабилност, вода. Хората искат вода. Това заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ – СДС Костадин Ангелов по bTV.

 

По думите му следващият редовен кабинет трябва да е с ярки политически лица. "Само такъв кабинет в историята на България е водил до резултати. Видяхме до какво води кабинет с неярки политически лица. Предложихме да направи правителство с равноотдалечен премиер – Габровски, не стана. Стига сме се крили. Да излезем с лицата си, ясно разписано споразумение, със срокове. Иначе ще загубим милиарди", отбеляза Ангелов.

 

Относно промяна в Избирателния кодекс за бонуси за първата политическа сила, Костадинов коментира: При дебати можем да стигнем, че бонус може да получи последната партия. Можем да напишем в Изборния кодекс, че само ПП ще управляват държавата.


По думите му във Великотърновско има около 42 населени места, които нямат вода. "През 2020г. беше създаден ВиК холдинг, в него имаше милиарди. Сега имаме същия проблем - нямаме пари, а политическо безвремие. За тези четири години този проблем трябваше да бъде решен", каза още той.

 

Ангелов обясни какво разбират хората под евроатлантическата ориентация: "На голяма част от хората децата им учат в западни университети, техни близки са посещавали западните държави. Те искат да живеем като тях. Така хората разбират евроатлантизма – простичко".

 

 


На въпрос трябва ли този ВСС да избере Борислав Сарафов за главен прокурор, Ангелов заяви: Ние във ВСС не се месим. Задавам си няколко въпроса – този ВСС, на който му е изтекъл мандата, избра председател на ВКС. Тогава нямаше шум, нямаше обяснения. Означава, че е било нормално да се случи. Същият ВСС освободи Иван Гешев. Също нямаше шум и разговори в посока правилно ли е, или не. Ние смятаме, че всичко онова, записано в законите и Конституцията, трябва да се спазва. Тази власт е независима, няма как политици да се месим в работата на ВСС.

 

Първата крачка е да спечелим изборите. И ние ще ги спечелим. Нашата цел е да съставим работещо правителство. Това е държавническата цел, която ще преследваме, добави още той. Ангелов уточни, че ГЕРБ – СДС ще разговаря с всички партии, които ще влязат в 51-ия парламент. "Коалиционно споразумение ще подпишем с тези партии, които проповядват нашата ценностна система. Такава партия е ПП-ДБ, ИТН, ДПС", посочи Ангелов.

 

На въпрос кое ДПС, той отговори: Ако вярваме на социологията, значи и двете ДПС-та ще влязат. "Ние никога няма да влезем в коалиция само с ДПС. Ние ще подпишем споразумение с тези партии, които имат нашите ценности. Но няма да подпишем само с ДПС", категоричен бе кандидатът за народен представител.

Дали БСП ще участва в управлението на държавата, ще решим след като минат изборите. След като направим необходимите разговори, обясни Костадин Ангелов.

Още от "Велико Търново"

Проф. Костадин Ангелов: Рестарт на пътното строителство е задължителен, ако искаме силна икономика и в Северна България

Окончателното довършване на АМ "Хемус", която в рамките на мандата да съедини София с историческата столица Велико Търново и морската столица Варна, е ясен и водещ приоритет на ГЕРБ-СДС в сферата на инфраструктурата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени