Борисов във Видин: ГЕРБ-СДС ще подкрепи правителство само с първия мандат! (ВИДЕО)

Ако не направим правителство и дойдат нови избори, повече аз кампания няма да правя, зарече се лидерът на ГЕРБ

Борисов във Видин
Борисов във Видин Източник: Скрийншот видео кадър

ГЕРБ-СДС ще подкрепи правителство само с първия мандат. Ако с първия мандат не стане кабинет, ГЕРБ-СДС няма да подкрепи друга формула с втори или трети мандат. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във Видин по време на поредната му среща с членове и симпатизанти на партията от днешната му предизборна обиколка.

 

"Не стане ли правителство в първия мандат, означава че отиваме на нови избори. И тогава няма да правя повече партийна агитация, няма смисъл", заяви категорично Борисов. Никой освен нас не иска правителство, изтъкна Борисов пред членове и симпатизанти на партията във Видин. Борисов припомни думите на Кирил Петков от вчера: "Ще предложим на партиите равноотдалечен премиер".

 

Срещата във Видин
Срещата във Видин Източник: Скрийншот видео кадър

"Този премиер ще е такъв вундеркинд и ще познава всяко министерство, за да си избере министър, заместник-министъри за всяко едно отделно министерство. Представяте ли си това как ще стане? Това ще е тежко задкулисие, ако изобщо може да стане. Всяко посочено име от него, ще бъде пускано в Гугъл, ще се чуе кой и е и ще бъде торпилиран. А защо го правят? Защото, ако ГЕРБ е първи, да се прескочи първия мандат. Да кажат – ние с ГЕРБ няма, няма, няма. Дайте да се случва тази работа с втория мандат. Затова, ако ГЕРБ е първи и не стане с първия мандат, в никаква такава комбинация ние няма да участваме. Да се съберат ПП-ДБ с Възраждане, с който искат – да направят такъв кабинет, да досъсипят, ако има какво да се досъсипва в тази държава и тогава ще идваме пак", подчерта бившият премиер. 

 

Ако нещо ще се случи, то ще се случи с ГЕРБ-СДС, всичко останало е такова, че да е в услуга на антиевропейските и проруските сили, категоричен е Борисов. "Тактиката на другите партии е това изтощение да продължи. И това е прокремълско. Единствените, които имат успех в случая са тези, които желаят България да не е силна, да няма Шенген, да няма еврозона. Протестите преди 4 години започнаха в деня, когато ГЕРБ вкара България в чакалнята на еврозоната. От кого? От същите тези, които искат сега да няма правителство. Да продължава икономиката да слиза надолу, да бягат инвеститорите, да бягат фирмите".

 

Действително кметовете са темелът на ГЕРБ и СДС, заяви още лидерът на ГЕРБ. "Но ако толкова искаме да победим  това е, защото кметовете имат нужда от здраво правителство. Навсякъде въпросът е какво става с парите за общините. Всеки кмет иска улица, водопровод, канализация, училище, читалище, спортна база, а това с малките бюджети на общините не става. По-малките кметове искат за градинката, за детската градина, но всичко това върви". Имаме един коалиционен партньор и това е СДС, допълни Борисов.

 

"Тези хора са започнали демокрацията  и ние имахме шанса да победим комунизма и да продължи този победен път на СДС през ГЕРБ. Положиха се страшно много усилия от комунистите и техните марионетки да разбият СДС, да изчезне лъвчето, да го няма. Същите тези хора преди четири години пробваха същото и с ГЕРБ, защото те са децата и внуците на комунистите – това е новото или промененото".

 

Пътят до Видин ние ще го направим, разликата е, че щеше да е готов, но ще го направим, категоричен е Борисов. "НАТО има пари, ЕС дава пари. Ние просто нямаме правителство. Ако ГЕРБ не бие с много, след три-четири месеца пак ще сме тук". "България свети в червено – политическа нестабилност, икономическа, финансова. Вече трайна нестабилност, години наред нестабилност. Шансът ни е този. Ако не направим правителство и дойдат нови избори, повече аз кампания няма да правя. Повече партийна работа – не виждам смисъл".

 

Още от "Видин"

Министър Николов: Работим приоритетно за модернизиране и обновяване на производствената база на "Ел Би Булгарикум" във В

Той припомни и изпълнения поет ангажимент към синдикатите за увеличение на заплатите на служителите в производствената база във Видин с 10%

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени