Лидерът на ГЕРБ във Видин: Докато говореха за нас, от "Промяната" откраднаха милиардите (ВИДЕО)

Хората искат честност, подчерта лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов във Видин
Бойко Борисов във Видин Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща със симпатизанти във Видин. Препълнената зала го посрещна със скандирания "Киро - вън!", а изказването му бе придружено многократно с възгласи "Победа! Победа!"

 

Когато станах премиер за първи път, във Видин, там, където Ви е гордостта сега, моста, имаше четири колони от едната страна, в нивата. Положих тава усилия да Ви направя моста, че комисарят Хан, накрая толкова го изнервих, че ми каза: "Добре, ако можеш да ме преведеш от едната до другата страна с колело, пеша, да ме носиш, с количка, но да мина мина от другата страна в Румъния, ти го плащам", разказа в началото на изказването си Борисов. 

 

"И го направих и имате мост. Правим с канцлера Меркел европейски бюджет. Единствената държава, която взе толкова пари след Брекзит, колкото и в предишния период, беше България. Всички други взеха по-малко", разкри Борисов. 

 

 

Бойко Борисов и депутати във Видин
Бойко Борисов и депутати във Видин Източник: Скрийншот/Facebook

Ние трябва да сме "Промяната"! Хората искат честност, подчерта лидерът на ГЕРБ. И заяви, че въпросът е "сега ли оставка или не". ГЕРБ били крали 8 милиарда, 8 милиарда в тази зала не могат да се съберат. После от 8 станаха 4, а накрая 2. Но докато говореха за нас, те откраднаха милиардите, посочи той.

 

Реално пари в България сме докарвали ние, подчерта бившият премиер, говорейки за построяването на моста Видин - Калафат. След управлението на ПП, ние вече няма да можем да вържем бюджета, без да вдигаме данъци, заяви Борисов. Той припомни заемите, които прави непрекъснато правителството. След това кой ще дойде - ние, защото няма друг, посочи Борисов.

 

"Който иска да управлява... Аз мога да се ангажирам за година и половина две. Но с рестрикции, честен съм. Ако не - Терминал 3 и кой откъде е", каза Борисов.

 

"Когато започнах да зависи от мене, във Видин имаше 4 колони от едната страна в нивата. Положих такива усилия да ви направя мост", обърна се Борисов към събралите се.

 

И се върна в спомените си: "С Меркел правим европейския бюджет. Единствената държава, която взе толкова пари по време на ковида, е България. С 2 млрд. евро получихме повече. Но аз се нацупих, че в Европа дадоха пари за други, но за Северозапада на България няма. Само ние сме довеждали пари у нас. Сега - нищо. Пътят не е кърпен 1 г. А им ги оставих парите в сметката. Сега щях да дойда по асвалт. Къде ви е Гошо Боеца, предателят, който ме целуваше в тази зала?".

 

"Всеки ще си го получи - от живота, от Господ. Какъв е рискът пред ГЕРБ и СДС? Мостове, градини, булеварди, санирани блокове... Всичко ми е минало през главата. Вчера по нито една телевизия не искат да кажат името на посредника - фирма, която е резервирала капацитет от газ на гръцкия терминал. Сега вместо от евтиния, трябва да взимаме от скъпия частен газ. Те са нагли. Да се открадне по 100 милиона на месец - това е бяло крадене. Първо започнаха да теглят по половин милиард на седмица. Тази хора работят с милиард, говоря за взимане. Каква им е схемата? Правят сметка, че кражбата така ги сплотява, че няма да паднат. Но третата година, когато влезем в управление, първото нещо, което ще заварим, са падежите на заемите за милиарди", каза бившият премиер.

 

"Новото правителството след 3 г. ще трябва да връща заемите на тези, които тогава ще са далеч на островчета. Надявам се не се съмнявате в НСИ. Те казват, че България отчита най-големия дефицит след фалита на КТБ и Орешарски. Разбрахте ли "Промяна" какво е? Върнахте се към Орешарски и го казвам с упрек към Вас, българи. Подвели сте? По кой! Сега ще си платим заедно за гаволъка. Българинът разбира, когато плаща. И мен ме е яд", възмути се бившият премиер.

"Дефицитът в ЕС намалява, само в България расте. Радев викаше, че ако имаше още такива като Кирчо и Асенчо, България ще цъфне и върже. Бебетата да се готвят да връщат заемите. Ицо Хазарта ще им пее - те ще връщат. И да увеличат разходите за лихви над 700 млн. лв. Всеки понеделник ви го правят. А тепърва ще се вкарват новите социални пакети", каза Борисов.

 

"И децата знаят, че изнасяме оръжие. Нинова излиза и казва, че Борисов иска. Ако искате, изнасяйте. Вие сте управляващи. Ние трябва да помогнем на НАТО и нашите приятели в Украйна. Вчера гледам едно лакирано момиче в "Панорама" и казва, че те са най-евроатлантическото правителство. Това са хора, изгубили всякаква реалност. Казвам - българинът в голямата си част не одобрява войната. Но сега е време разделно - или си тук, или си тук. Ето братята руснаци, ето братята украинци - няма нито един взривен газопровод. Там, където са мангизите, няма разрушения. А при нас точно там са ястребите. При мене бензинът беше 1,20 - 1,30 лв. Сега е 3 лв. Миро Найденов ми звъня, че бил в Гърция да си купи агнешко. Където килото било 7 евро. При нас 35 лв. е цената", добави бившият министър-председател.

 

"Мика Зайкова ми стана любимка - честна жена. Критикуваше ни, имало е защо. Прагът на бедност се вдигна на 22%. Над 100 и кусур милиарда имаше спестявания по нашето управление. Те не се уважават, те се карат. Днес е Светла събота и трябва да си кажем какво сгрешихме. Да се наказват хора с предварителен арест, не аз, но всички. Това повече ГЕРБ няма да го прави. Ние трябва да сме промяната", каза Борисов. Той попита защо Нинова не излезе и не признае, че България изнася оръжие за Украйна.

 

За една година България се преобрази - часовникът спря и стрелките започнаха да се въртят назад, посочи Росица Кирова, депутат от Видин и зам.-председател на НС.

 

Да поканим гостите от Канада да се завърнат там, откъдето са дошли, посочи тя. Речите на Кирова, кмета на Видин Цветан Ценков и депутата Тома Биков бяха прекъсвани с викове "Оставка!" и "Вън!"

 

Тези хора са шарлатани, сметката ще я платим ние, защото ще останем в България, а те ще си тръгнат и ще си тръгнат много по-богати, посочи депутатът Тома Биков в словото си.

 

По-некадърно и по-некомпетентно правителство България не е имала в цялата си история. Няма сфера в управлението на страната, в която това правителство да не се провали с гръм и трясък. Но най-вече в енергетиката, каза депутатът и бивш министър на енергетиката Теменужка Петкова.

Множеството я прекъсна с викове "Вън!" и "Оставка".

А когато Петкова заяви, че е време да управляват знаещите и можещите, скандиранията прераснаха в "Победа, Победа!"

 

Делян Добрев пък заяви, че целта на правителството в енергийната политика е да вкарат посредници в доставката на газ и да оскъпи горивото с 30%. Главният посредник от тези, които искат да лапат, е фирмата "МЕТ", продължи депутатът от ГЕРБ.

 

Всичко, което предстои да се случи, няма да мине без нас. Задачата ни е да останем единни и мъдри. Време е вместо вносно менте, да имаме правителство, произведено в България, изтъкна пък бившият вицепремиер Томислав Дончев. Множеството отвърна с "Победа!".

 

Още от "Видин"

Министър Гвоздейков: Инвестициите в хората са основен компонент на всеки успешен бизнес модел

Министър Гвоздейков връчи наградата в категория "Инвестиция в човешки капитал" на "Технически компоненти България" ЕООД. Компанията е създадена в гр. Видин и работи в областта на електрониката, произвеждайки компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация

Прочетете повече прочетете повече

Министър Цеков: Днес сме една идея по-близо до това да имаме нормална свързаност между столицата и Видин

Движението по новия автомагистрален участък между Макреш и Бела беше пуснато днес, след като регионалният министър провери състоянието на трасето

Прочетете повече прочетете повече

Разкрити са опити за незаконно превеждане и преминаване на 32 мигранти през българската граница в района на ГКПП Видин –

В товарните автомобили, управлявани от граждани на Турция, са били укрити чуждестранни граждани от Сирия и Ирак, сред които имало и непълнолетни лица

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени