Борисов във Враца: Гарантирам, че в този мандат ще направим първи бетон за нови 7 и 8 реактор в АЕЦ "Козлодуй" (ВИДЕО)

Ако нямаме 80 депутати, гответе се за нови избори, предупреди лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов във Враца
Бойко Борисов във Враца Източник: Скрийншот видео кадър

За АЕЦ "Козлодуй", много вероятно, дори гарантирам, че в тоя мандат ще направим първи бетон за нови 7 и 8 реактор. Това означава десетки хиляди работни места, развитие на цялата индустрия, и на IT сектора. Този ангажимент заяви пред гражданите на Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че строител на централата е гигантска фирма като "Хюндай", най-доброто, което има.

 

"Но съпътстващите неща са важни - подготовка на кадри и базата, в която тия хора, които ще дойдат трябва да спят, да се хранят. Това е огромен шанс за този регион. В момента най-големите компании търсят регион като този. Има перспектива във военната промишленост, във всяка област", посочи Борисов.

 

Срещата във Враца
Срещата във Враца Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ припомни, че благодарение на неговите правителства сме били вкарани в чакалнята на еврозоната. "Днес Франция възстанови контрола на външните граници. Германия го върна, Австрия, Холандия. Приключи Шенген. Трябва да се борим за сухопътния Шенген, да може нашите шофьори да действат. Относно сигурността, съм убеден, че всички в Европа знаят, че ако ГЕРБ управлява сигурността на границите ще е решен проблем", подчерта бившият премиер.

 

Разказа, че днес е бил в Родопите, там има села само от мюсюлмани. "До всяка джамия направих асфалт, но и до всяко училище, за да си имат хем религия, хем да четат. А тук правим ядрена централа. Ние обикаляме, зареждаме, обещаваме, поемаме гаранция", увери Борисов.

 

Искам да ми помогнете, за да можем да направим нещо. Това става с над 80 депутати. Ако са досегашните резултати - гответе се за следващи избори! Затова да бутаме, да изкараме колата, да повикаме недолята - това ми е молбата! Правим всичко  - направете го и вие, за последно!"

 

"Какво ни очаква след 27-ми? Ако нямаме голям резултат, не може да има мнозинство на евроатлантическите партии. Не излиза математиката. С "Възраждане" няма да ни позволят евроатлантическите партньори. ПП-тата сигурно могат... Но Костадинов няма да се съгласи!", продължи бившият премиер. Хората, които са гласували за нас, си искат тези хора да са министри, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

"Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри. Поне аз да знаех кого гласят за премиер, но ПП-тата ви предлагат подмяна. Хората искат да знаят кой ще носи отговорност", продължи Борисов. 

 

"На публиката изглежда, че те не ни искат. Но моят проблем е, че моите не ги искат. Дано нещо сглобим с политическите сили. 18 млрд. лв. дълг! И ние се съгласихме заради увеличението на пенсии и заплати, да се набълбукаме със заеми. Тези заеми децата трябва да ги върнат", продължи словото си Борисов. И се обърна към кметицата на Мизия - "Това, нероденото (кметицата на Мизия е бременна, бел. ред.), вече ще трябва да плаща, с 2 милиарда е задлъжняло!".

 

Борисов помоли прожекторите да се насочат към залата, за да видят опонентите на ГЕРБ колко е пълна залата. Събранието на ГЕРБ откри кметът на града Калин Каменов. Той припомни, че през последните години са станали обект на много репресии. "Така повече не може и не бива, ако някой не е пораснал за пол, не те да се занимава с нея. Политиката е за хора, които признават резултатите от изборите. На инат не става, мъдрите и зрели хора преглъщат, правят компромис не в интерес на партията, а на съгражданите си", заяви той в началото на предизборното мероприятие.

 

Кметът Калин Каменов
Кметът Калин Каменов Източник: Скрийншот видео кадър
Красен Кръстев
Красен Кръстев Източник: Скрийншот видео кадър

Водач на листата, която е под номер 18 в интегралната бюлетина, е областният координатор на партията Красен Кръстев. "Уважаеми генерал Борисов, всички кандидати на нашата листа са налице, както и една осемнайста от гласовете, които ще имаме. Отсъстват само тези, които ще ни подкрепят с пълния си блясък на 27 октомври с номер 18 в бюлетината", каза той, след което покани на сцената кандидатите от листата за област Враца. Той подчерта, че това е отборът, с който Борисов винаги ще се гордее, както и отборът, който се грижи за всички граждани. 

 

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: Скрийншот видео кадър

Николай Нанков съжали за многото започнати по времето на ГЕРБ проекти, които обаче така и не бяха осъществени през последните няколко години. Той е убеден, че този път ГЕРБ ще успее да направи правителство. "Няма инфраструктурен проект, който да не е удвоен като цена. Между 75 и 100% е по някои договори, няма нещо което нашите опоненти, които ни бяха и партньори опорочиха. Единственото, което построиха пропадна", каза той визирайки пътя край Ребърково. Ще бъдем гарант за енергийна ефективност и строителство на сгради, и завършването на целия участък Ботевград-Видин, както магистрала Хемус, увери бившият министър.

 

Нанков даде още имена, които трябва да бъдат добавени като потенциални купувачи на гласове. Според него все повече ще зависим от европейската солидарност и ни трябва експертиза като тази на Томислав Дончев, под чието вещо ръководство еврофондоверте са се усвоявали на 98%.

 

Дончев отбеляза, че е проблематично, когато някой се самоопределя за велик ръководител, ако не може да ръководи себе си, или да се обяви за велик финансов експерт, а да има няколко фалита след себе си. "Това самоопределяне е опасно. Подозирам, че не сте съгласни да обитавате нечий фантазен свят. Карат ни да халюцинираме - изведнъж станахте по-богати, според бивш финансов министър покупателната способност се е качила с 20%, ама той не е влизал в магазин", каза бившият вицепремиер.

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Скрийншот видео кадър

Томислав Дончев заяви, че не иска да живее в чужд фантазен свят. "Моля ви, недейте и вие. Кажете на хората: бръкни си в джоба преди да слушаш какво ти говорят, огледай се. Къде е обещаното? По-богат, по-сигурен ли се чувстваш? По-сигурна ли е България - друг път. По-справедлива ли е? Кажете на хората да се събудят", призова той.

 

Ние знаем как се случват нещата и как да превърнем целите в резултат. Правили сме го, каза още Дончев.

 

Още от "Враца"

Стартира нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт във Враца

Основната цел на системата е както удобство за пътниците, така и мониторинг в реално време от страна на администрацията и подобряване на предоставяните услуги от транспортното дружество на Враца

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени