Детска градина "Мир" в Мездра дари хранителни продукти на Дома за сираци на отец Иван в Нови хан

Могат да се изпращат парични дарения и дарения в натура

Отец Иван
Отец Иван Източник: Община Мездра

Детска градина "Мир" в гр. Мездра организира и осъществи дарителска кампания под наслов "Добротата няма граници!" за набиране на пакетирани храни за нуждите на Дом за сираци " Св. Николай" при манастир "Св. Троица" - с. Нови хан, община Елин Пелин.

 

Със съдействието на Лъчезар Иванов, родител на дете от ІІ възрастова група (4-5 г.) и на Петя Дамянова, старши учител в ДГ "Мир", събраните пакетирани хранителни продукти бяха доставени в Дома за сираци.

 

Екипът  на ДГ "Мир" и Дом за сираци "Св. Николай" изказват своята огромна благодарност на родителите на децата от детската градина, които се включиха в кампанията и дариха хранителни продукти за живеещите в дома. Благодарим Ви!

 

***

Дом за сираци "Св. Николай" е построен към Българската православна църква и се ръководи от Църковното настоятелство при Храм "Св. Троица” - с. Нови хан с председател архимандрит Йоан (отец Иван Иванов.

Дом за сираци Св. Николай
Дом за сираци Св. Николай Източник: Община Мездра

От 1988 г. досега в дома, който е известен като "приюта на отец Иван", са намерили подслон, топла храна и облекло повече от 1000 души, изпаднали в затруднение. Голяма част от тях са сираци или деца от домове, които след навършване на пълнолетие остават на улицата без подслон и поминък. Стремежът на отеца е да ги подпомогне да се интегрират в обществото и да водят пълноценен живот.

 

Манастир Св. Троица в Нови хан
Манастир Св. Троица в Нови хан Източник: Община Мездра

Парични дарения могат да се превеждат по сметката на дома:

Дом за сираци "Св. Николай" при Храм "Св. Троица",

Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK - клон Елин Пелин,

IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

 

Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с куриер. Адресът е:

Дом за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица"

ул. "Търнава" №21А

с. Нови Хан ПК 2110, община Елин Пелин

За повече информация: www.svetinikolai.org

 

 

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени