"Лятно детско обучение" се провежда за поредна година в Мездра

То ще продължи един месец

Лятно детско обучение в Мездра
Лятно детско обучение в Мездра Източник: Община Мездра
След едногодишно прекъсване поради пандемията от Covid-19, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Мездра започна реализирането на Програма "Лятно детско обучение". Както и в предходните издания, в нея ще бъдат обхванати четвъртокласници от градските ИОУ "Св. св. Кирил и Методий", СУ "Иван Вазов" и ОУ "Христо Ботев", информира секретарят на комисията Силвия Петкова. 
 
Като част от дейностите по програмата учениците, които завършват начален етап на образование, посетиха Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РС "ПБЗН"). Младшите инспектори Томас Иванов и Владислав Ботев запознаха децата със същността на професията пожарникар, след което им демонстрираха как се гаси пожар. Подрастващите имаха възможност да разгледат специализираната противопожарна и аварийно-спасителна техника, с която разполага РС "ПБЗН". 
 
Лятното детско обучение ще продължи един месец. По време на курса четвъртокласниците ще се запознаят също с работата на местното звено на Зонално жандармерийско управление-Монтана и на Районно управление "Полиция". Превантивната образователна програма включва също теоретични и практически занимания за оказване на първа (долекарска) медицинска помощ, превенция на употребата на наркотични вещества, алкохол, тютюн и др. 
В края на курса, който ще приключи на 3 юли в Археологически комплекс "Калето", децата ще получат грамоти за успешно завършено обучение.   
 
Лятно детско обучение в Мездра
Лятно детско обучение в Мездра Източник: Община Мездра

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени