Отличиха топ спортистите на Враца

За трета поредна година спортист №1 на града е борецът Кирил Милов

Отличиха топ спортистите на Враца
Отличиха топ спортистите на Враца Източник: Община Враца

На официална церемония бяха отличени най-добрите спортисти на Враца за 2020 година. "Образованието и спорта са ключът към развитието ни като нация. Когато имаш и условия за тренировки, тогава е още по-лесно и мотивиращо. Пожелавам на всички спортисти да бъдат здрави и да постигат още повече успехи. Ние с моя екип ще сме зад вас и заедно ще продължим да модернизираме спортната инфраструктура, защото това е наш приоритет!", каза кметът Калин Каменов в рамките на събитието. 


За трета поредна година, спортист №1 на Община Враца е младият състезател от спортен клуб "Ботев 93" – Кирил Милов. Борецът завоюва 8 място в Европейското първенство и грабна златото в Държавното лично първенство и Държавния личен и отборен шампионат. Отличието на Кирил Милов връчи кметът Калин Каменов. 


В топ 3 на спортистите тази година се наредиха съотборниците Стоян Кубратов и Светослав Николов от СК "Ботев 93", с треньори Ангел Петров и Димитър Найденов.

 

Сред отличените състезатели на Враца са:
Спортист №4️ - Михаил Велчовски от СК "Победа", с треньор Венелин Янков;
Спортист №5️ – Николай Вичев – СК "Ботев 93", с треньор Николай Каменов;
Спортист №6️ -  Искрен Иванов – Атлетически клуб "Враца", с треньор Альоша Велков;
Спортист №7️ - Боян Костов – Атлетически клуб "Враца", с треньор Альоша Велков;
Спортист №8️ -  Мариян Маринов – СК "Ботев 93", с треньор Димитър Найденов;
Спортист №9️ – Пламен Петков – СК по лека атлетика, с треньор Ивайло Младенов;
Спортист №1️0 – Явор Антонов – Спортно-технически моделен клуб, с треньор Дамян Петров;В рамките на тазгодишните награди, бяха отличени и състезатели в следните категории:
"Треньор на 2020 година" – Юлиян Георгиев – СК по борба "Ботев 93";
"Най-добър отбор" – СК по плувни спортове "Ботев – 2000" – жени, с треньор Венетка Начева;
"Футболист на годината" – вратарят на Ботев Враца – Красимир Костов;
"Най-перспективен състезател" – Калоян Иванов – СК по борба "Ботев 93";

 

Имената на най-добрите спортисти на Враца бяха определени от комисия в състав: заместник-кметът Александър Владимиров – председател и членове – председателят на ПК по спорт Ангел Иванов, Мария Георгиева – младши експерт в спортното министерство, Маринела Петрова – експерт от местната администрация, спортните журналисти – Георги Петров, Иван Въжаров и Емил Дамянов, както и организатора "Спортни дейности" – Калин Григоров. 
В тазгодишните номинации за "Спортист на годината" се включиха 14 клуба, с номинации за 36 спортисти в индивидуалните спортове, както и за 2 отбора, 5-ма треньори и 9 перспективни млади състезатели.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени