Повече от 2 000 деца и ученици от община Мездра получиха лакомства за Коледа - дарение от Фондация "Българска хранителна банка"

Досега Фондацията е предоставила безвъзмездно чрез Общинския център за социални услуги и дейности 45 тона хранителни продукти на обща стойност 368 хил. лв.

Дарение от Фондация "Българска хранителна банка"
Дарение от Фондация "Българска хранителна банка" Източник: Община Мездра

 В навечерието на коледно-новогодишните празници Община Мездра получи поредното дарение от Фондация "Българска хранителна банка" (БХБ) - шоколадови десерти на обща стойност 10 621,44 лв., съобщиха от пресцентъра на общината. С посредничеството на служители в общинския отдел "Образование, социални дейности и здравеопазване" лакомствата са раздадени на повече от 2 000 подрастващи, в това число 615 възпитаници на детските градини и 1 475 ученици в местните училища, както и потребители на Майчин център, възпитаници на спортните клубове и за коледни детски тържества. 

 

Фондация Българска хранителна банка
Фондация Българска хранителна банка Източник: Община Мездра

Община Мездра и Фондация "Българска хранителна банка" си партнират успешно от м. май 2019 г. Досега Фондацията е предоставила безвъзмездно чрез Общинския център за социални услуги и дейности 45 тона хранителни продукти на обща стойност 368 хил. лв. Само през тази година БХБ е дарила 11 тона хранителни продукти на обща стойност 101 420 лв., с които е разнообразена храната на потребителите на Домашния социален патронаж и на Дома за стари хора, на членовете на Териториалната организация на Съюза на слепите в България и на потребителите на социалната услуга "Топъл обяд". 


Община Мездра благодари за безвъзмездното подпомагане на Фондация "Българска хранителна банка", с пожелания за здраве, сполука във всяко бъдещо начинание и весели коледни и новогодишни празници! 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени