Спортното училище във Враца отбеляза 45 години от своето създаване

Гост на събитието бе заместник-кметът Александър Владимиров

Спортното училище отбеляза 45 години от своето създаване
Спортното училище отбеляза 45 години от своето създаване Източник: Община Враца
С тържествена церемония и връчване на традиционните награди на 10-те най-добри спортисти, Спортно училище "Св. Климент Охридски" отбеляза своята 45-та годишнина.
 
Гост на събитието бе заместник-кметът Александър Владимиров, който поднесе поздравителен адрес от кмета на община Враца Калин Каменов към директора, учителите, треньорите и учениците. "Огромно благодаря за това, което правите и усилията, които полагате за да превръщате тези деца в стойностни хора и успешни спортисти", заяви в словото си Александър Владимиров.
 
Спортното училище отбеляза 45 години от своето създаване
Спортното училище отбеляза 45 години от своето създаване Източник: Община Враца
Приветствие отправи и началникът на РУО Лорета Колева, която подчерта значението на училището за развитието на образованието и спорта в града. Директорът на училището Даниела Велкова обяви, че днешният ден е голям празник и доказателство за ценния принос за утвърждаването на СУ "Св. Климент Охридски", като едно от елитните спортни училища в страната. По традиция, бяха връчени награди на 10-те най-добри спортисти на училището.
Тази година призове получиха:
1️⃣ Антонио Христов – борба;
2️⃣ Христо Валентинов – борба
3️⃣ Християн Иванов – борба;
4️⃣ Димитър Георгиев – борба;
5️⃣ Калоян Иванов – борба;
6️⃣ Мартин Митков – лека атлетика;
7️⃣ Иван Костов – борба;
8️⃣ Михаела Миткова – лека атлетика;
9️⃣ Любомир Илиев – лека атлетика;
9️⃣ Митко Ангелов – стрелба.
 
Ръководството на училището раздаде и индивидуални награди в различните спортове.
На събитието присъстваха още: заместник областният управител Милчо Стефанов, експертът към Министерство на младежта и спорта Мария Георгиева, бившият директор на училището Ботка Савова, бивши и настоящи възпитаници на училището, треньори и родители.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени