В Исторически музей-Оряхово успешно завършиха работата по проект за нова публика

Посетителите ще имат възможност да изполват интерактивни дигитални каталози със информация за всички артефакти от експозициите

Новият сайт на Исторически музей-Оряхово
Новият сайт на Исторически музей-Оряхово Източник: Община Оряхово

Историческият музей в Оряхово завърши успешно работата по проект "Мост към нови публики", финансиран от Национален фонд "Култура".

Постигнатите важни цели и постижения са: новият сайт https://www.im-oryahovo.com/ с модерна визия и обновено съдържание.

 

На място в централната сграда на ИМ – Оряхово, всички посетители ще могат да се насладят на видео беседи на български и английски език и жестомимичен превод към постоянните експозиции "Археология" и "Възраждане".

 

Също така посетителите ще имат възможност да изполват интерактивни дигитални каталози със информация за всички артефакти от експозициите "Археология" и "Възраждане", достъпни на мулти-тъч дисплеи и QR кодове за достъп с мобилни устройства до дигитализираните експонати.

 

Новият сайт на Исторически музей-Оряхово
Новият сайт на Исторически музей-Оряхово Източник: Община Оряхово

 

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени