Враца и Монтана с общи проекти за близо 80 милиона лева

Първият съвместен проект е за екологичен градски транспорт

Враца и Монтана с общи проекти за близо 80 милиона лева
Враца и Монтана с общи проекти за близо 80 милиона лева Източник: Община Враца
Концепцията на Враца и Монтана получи подкрепа от членовете на Регионалния съвет за развитие на Северозапада, като проектите бяха класирани на 2-ро място сред 18-те предложения. След отваряне на насоките за кандидатстване на отделните министерства, двете общини ще подадат разработени проекти на обща стойност от близо 80 милиона лева.
 
Първият съвместен проект е за екологичен градски транспорт. В проектното предложение се предвижда закупуване на 8 електробуси, които ще обслужват линиите до населените места на Враца, както и 6 електрически автобуси за нуждите на градския транспорт в Монтана. В рамките на предложението е включено и монтирането на 44 нови спирки в селата на Враца и закупуване на необходимите зарядни станции за подвижния състав.
 
Вторият проект на местната администрация във Враца е за осигуряването на транспортна обезпеченост на бъдещия Индустриален парк, който ще се разполага на площ от над 300 000 кв.м. Предстои обединяването на имотите, изготвянето на ПУП и разработване на идеен проект за зоната.
 
Кметовете на Враца и Монтана Калин Каменов и Злати Живков (предпоследният и последният отляво надясно)
Кметовете на Враца и Монтана Калин Каменов и Злати Живков (предпоследният и последният отляво надясно) Източник: Община Враца
В концепцията "Зелени решения за устойчиво развитие на Северозападния район" са включени предложенията за изграждане на многофункционална спортна зала "Арена Враца", стартиране на втория етап от реконструкцията и модернизацията на Централната пешеходна зона в града и разкриване на мобилен кабинет в ДКЦ – 1, който да обслужва населените места.
 
Община Монтана има предложение за ремонт на Драматичния театър "Драгомир Асенов". Разработен е проект и за превенция на наводненията по поречието на река Скът, с участието на общините Враца, Монтана, Бяла Слатина, Борован и Мизия и Областна администрация.
 
В рамките на провелото се заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозапада, кметът Калин Каменов отново бе избран за председател, а за негов заместник – Златко Живков – кмет на Община Монтана.

Още от "Враца"

Представиха във Враца разкази на българи, репресирани по времето на комунизма

Кметът Калин Каменов поздрави автора за книгата и заяви, че е крайно време възпитаните и интелигентни хора да разказват за историята през призмата на историческите факти

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра призовава шофьорите да освободят ул. "Васил Априлов" от паркирани автомобили, за да не пречат на ремонта н

Улица "Васил Априлов" е включена за ремонт в Инвестиционната програма на Община Мездра за тази година по настояване на живеещите в квартала

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени