Враца и Монтана с общи проекти за близо 80 милиона лева

Първият съвместен проект е за екологичен градски транспорт

Враца и Монтана с общи проекти за близо 80 милиона лева
Враца и Монтана с общи проекти за близо 80 милиона лева Източник: Община Враца
Концепцията на Враца и Монтана получи подкрепа от членовете на Регионалния съвет за развитие на Северозапада, като проектите бяха класирани на 2-ро място сред 18-те предложения. След отваряне на насоките за кандидатстване на отделните министерства, двете общини ще подадат разработени проекти на обща стойност от близо 80 милиона лева.
 
Първият съвместен проект е за екологичен градски транспорт. В проектното предложение се предвижда закупуване на 8 електробуси, които ще обслужват линиите до населените места на Враца, както и 6 електрически автобуси за нуждите на градския транспорт в Монтана. В рамките на предложението е включено и монтирането на 44 нови спирки в селата на Враца и закупуване на необходимите зарядни станции за подвижния състав.
 
Вторият проект на местната администрация във Враца е за осигуряването на транспортна обезпеченост на бъдещия Индустриален парк, който ще се разполага на площ от над 300 000 кв.м. Предстои обединяването на имотите, изготвянето на ПУП и разработване на идеен проект за зоната.
 
Кметовете на Враца и Монтана Калин Каменов и Злати Живков (предпоследният и последният отляво надясно)
Кметовете на Враца и Монтана Калин Каменов и Злати Живков (предпоследният и последният отляво надясно) Източник: Община Враца
В концепцията "Зелени решения за устойчиво развитие на Северозападния район" са включени предложенията за изграждане на многофункционална спортна зала "Арена Враца", стартиране на втория етап от реконструкцията и модернизацията на Централната пешеходна зона в града и разкриване на мобилен кабинет в ДКЦ – 1, който да обслужва населените места.
 
Община Монтана има предложение за ремонт на Драматичния театър "Драгомир Асенов". Разработен е проект и за превенция на наводненията по поречието на река Скът, с участието на общините Враца, Монтана, Бяла Слатина, Борован и Мизия и Областна администрация.
 
В рамките на провелото се заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозапада, кметът Калин Каменов отново бе избран за председател, а за негов заместник – Златко Живков – кмет на Община Монтана.

Още от "Враца"

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на 2024 г.

Община Мездра е в стабилно финансово състояние, подчерта при представянето на информацията за текущото изпълнение на бюджета кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени