Байдън пак се обърка - нарече Камала Харис "президент"

Веднъж нарече Доналд Тръмп "Барак Обама", друг път забрави името на австралийския президент

Джо Байдън и Камала Харис
Джо Байдън и Камала Харис Източник: White House

Американският президент Джо Байдън направи поредна грешка на езика, съобщава сп. "Форбс". Държавният глава на САЩ по време на посещение в Университетския център в град Атланта, в щата Джорджия, нарече своята заместничка Камара Харис президент.

 

"Миналата седмица ние с президента Харис обсъждахме ключовото събитие, което раздели историята на страната ни на преди и след  6 януари  2021 г.", каза той пред студенти и преподаватели, визирайки сблъсъците в сградата на  американския парламент в началото на миналата година.

 

Джо Байдън редовно прави грешки на езика - веднъж нарече Доналд Тръмп "Барак Обама", друг път забрави името на австралийския президент. Той нерядко се загубва - в чисто физически смисъл. Така се случи по време на срещата на Г-7 в Корнуол, а от разпространени кадри в социалните мрежи се виждаше как 78-годишният американски държавен глава ходи по откритата тераса на заведение, където са седнали журналисти. Байдън изглеждаше объркан, спираше и започва да се оглежда. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени