Гръцката полиция разби престъпна група, внасяла фалшив алкохол от България

Само за конфискуваните количества избегнатите данъци и акцизи са в размер на 850 000 евро, пише "Екатимерини"

Фалшивият алкохол
Фалшивият алкохол Източник: Екатимерини

Гръцката полиция е разбила престъпна група, внасяла в страната фалшив алкохол от България, предава БТА, позовавайки се на гръцкото електронно издание Нюз ин. По случая са задържани дванадесет души. До арестите се е стигнало на 27 септември след съвместна операция в района на Серес, Лариса, Атика, Кардица и Виотия.

 

Срещу четирима от задържаните са образувани преписки за участие в престъпна организация, фалшификации, нарушения на закона за акцизите и за притежание на наркотици. Според полицейската информация групата поне от началото на годината е внасяла незаконно от България етилов алкохол, произвеждала е алкохолни напитки, на които е поставяла етикети на съществуващи марки и ги е разпространявала на местния пазар. Групата не е плащала данъци и акцизи, от което е имала огромна финансова облага, посочва изданието.

 

Фалшивият алкохол е бил съхраняван в складове в района на град Серес. Етикетите са били поставяни на друго място - в склад на легална компания Лариса. Алкохолните напитки са разпространявани в различни части на страната чрез куриерски фирми.

 

При полицейските обиски на помещенията са конфискувани 18 цистерни с етилов алкохол, всяка с вместимост хиляда литра; 770 съда с етилов алкохол по десет литра; 880 литра етилов алкохол; 900 литра алкохолни напитки в пластмасови бутилки; 3396 бутилки алкохол; 10 000 фалшиви етикети, осем превозни средства.

 

Намерен е и хероин. Само за конфискуваните количества избегнатите данъци и акцизи са в размер на 850 000 евро,  пише "Екатимерини". Смята се, че незаконната печалба от дейността на престъпната група възлиза на милиони евро.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени