Гръцката полиция разби престъпна група, внасяла фалшив алкохол от България

Само за конфискуваните количества избегнатите данъци и акцизи са в размер на 850 000 евро, пише "Екатимерини"

Фалшивият алкохол
Фалшивият алкохол Източник: Екатимерини

Гръцката полиция е разбила престъпна група, внасяла в страната фалшив алкохол от България, предава БТА, позовавайки се на гръцкото електронно издание Нюз ин. По случая са задържани дванадесет души. До арестите се е стигнало на 27 септември след съвместна операция в района на Серес, Лариса, Атика, Кардица и Виотия.

 

Срещу четирима от задържаните са образувани преписки за участие в престъпна организация, фалшификации, нарушения на закона за акцизите и за притежание на наркотици. Според полицейската информация групата поне от началото на годината е внасяла незаконно от България етилов алкохол, произвеждала е алкохолни напитки, на които е поставяла етикети на съществуващи марки и ги е разпространявала на местния пазар. Групата не е плащала данъци и акцизи, от което е имала огромна финансова облага, посочва изданието.

 

Фалшивият алкохол е бил съхраняван в складове в района на град Серес. Етикетите са били поставяни на друго място - в склад на легална компания Лариса. Алкохолните напитки са разпространявани в различни части на страната чрез куриерски фирми.

 

При полицейските обиски на помещенията са конфискувани 18 цистерни с етилов алкохол, всяка с вместимост хиляда литра; 770 съда с етилов алкохол по десет литра; 880 литра етилов алкохол; 900 литра алкохолни напитки в пластмасови бутилки; 3396 бутилки алкохол; 10 000 фалшиви етикети, осем превозни средства.

 

Намерен е и хероин. Само за конфискуваните количества избегнатите данъци и акцизи са в размер на 850 000 евро,  пише "Екатимерини". Смята се, че незаконната печалба от дейността на престъпната група възлиза на милиони евро.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени