Гръцките власти наложиха вечерен час

Въведена е забрана за придвижване от 1:00 ч. до 6.00 ч.

Гърция
Гърция Източник: Zonanews
Гръцките власти наложиха вечерен час за четири района в северната част на страната, пише News.bg. Това са Солун, Халкидики, Килкис и Лариса. Мерките ще са в сила до 8 октомври 2021 г.
 
Въведена е забрана за придвижване от 1:00 ч. до 6.00 ч., като в тези часове гражданите могат да напускат домовете си само за работа и по здравословни причини. В четирите района се забранява музиката в заведенията, освен в случаите на сватби и кръщенета.
 
В страната има 2232 случаи на заразени с коронавирус в четвъртък, с което общият брой на заразените от началото на пандемията до 655 767, а броят на смъртните до 14 828.
 
С население от 11 милиона души, страната досега е поставила повече от 12 милиона първи дози ваксини. Около 58% от гърците са напълно ваксинирани.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени