Испания е на полуфинал след невиждана драма

Германия - потопена в сълзи в 119-ата минута

Испания е на полуфинал след невиждана драма
Испания е на полуфинал след невиждана драма Източник: Facebook

Испания разплака домакина Германия в голяма 126-минутна драма и се класира на полуфиналите на Евро 2024.

Двата отбора изиграха много равностойно първо полувреме, в което испанците сякаш контролираха топката повече от своя съперник, но според официалната статистика в това отношение силите бяха изравнени.

 

И пред двете врати липсваха чистите голови възможности, а на двамата вратари им се налагаше да улавят прекалено лесни за техните стандарти удари.

 

Само шест минути след подновяването на играта Ла Фурия откри след класна контраатака. Ламин Ямал подаде отдясно и Дани Олмо стреля от движение по земя, без да остави шансове на Нойер.

 

Отборът на Испания на Евро 2024
Отборът на Испания на Евро 2024 Източник: Facebook

В 77-ата минута резервата Никлас Фюлкруг нацели дясната греда, но все пак в 89-ата минута Германия изравни. В герой се превърна Флориан Вирц, вкарал с помощта на левия страничен стълб.

 

Двубоят влезе в продължения и в началото на второто от тях Бундестимът с право имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Кукурея в пеналта, но реферът Тейлър замълча. Така дойде 119-ата минута, в която Мерино заби победния гол за испанците.

Още от "Светът"

Републиканката Лиз Чейни, участваща в предизборната кампания на Харис, каза че Тръмп "не е годен да ръководи" САЩ

Аз бях републиканка още преди Доналд Тръмп да започне да се пръска със спрей за тен, пошегува се Лиз, описвайки себе си като консерватор от типа на Роналд Рейгън

Прочетете повече прочетете повече

Украйна увеличава капацитета си за производство на боеприпаси 25 пъти спрямо 2022 г., ударно произвежда гаубици "Богдана

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в реч при откриването на Международния форум на отбранителната индустрия в Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени