Испания е на полуфинал след невиждана драма

Германия - потопена в сълзи в 119-ата минута

Испания е на полуфинал след невиждана драма
Испания е на полуфинал след невиждана драма Източник: Facebook

Испания разплака домакина Германия в голяма 126-минутна драма и се класира на полуфиналите на Евро 2024.

Двата отбора изиграха много равностойно първо полувреме, в което испанците сякаш контролираха топката повече от своя съперник, но според официалната статистика в това отношение силите бяха изравнени.

 

И пред двете врати липсваха чистите голови възможности, а на двамата вратари им се налагаше да улавят прекалено лесни за техните стандарти удари.

 

Само шест минути след подновяването на играта Ла Фурия откри след класна контраатака. Ламин Ямал подаде отдясно и Дани Олмо стреля от движение по земя, без да остави шансове на Нойер.

 

Отборът на Испания на Евро 2024
Отборът на Испания на Евро 2024 Източник: Facebook

В 77-ата минута резервата Никлас Фюлкруг нацели дясната греда, но все пак в 89-ата минута Германия изравни. В герой се превърна Флориан Вирц, вкарал с помощта на левия страничен стълб.

 

Двубоят влезе в продължения и в началото на второто от тях Бундестимът с право имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Кукурея в пеналта, но реферът Тейлър замълча. Така дойде 119-ата минута, в която Мерино заби победния гол за испанците.

Още от "Светът"

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени