ISW: Без обезщетения за мобилизираните руснаци

Без да посочат причина за решението си, депутатите от Държавната дума на Русия оттеглиха закон, който предвиждаше мобилизираните мъже да получат обезщетение

Руската Държавна Дума
Руската Държавна Дума Източник: Sputnik/Рамиль Ситдиков

Депутатите от Държавната дума на Русия оттеглиха закон, който предвиждаше мобилизираните мъже да получат еднократно плащане от 300 000 рубли (около 4980 долара) и други придобивки.

 

Това е станало без да посочат причина за решението им, коментира в дневния си анализ за ситуацията в Украйна Институтът за изследване на войната.


Украински военни междувременно заявиха, че руските сили формират мотострелкова дивизия с мобилизирани мъже от Крим, Краснодарския край и Република Адигея.

 

Руският президент Владимир Путин изпълни обещанието си и внасе в Държавната дума законопроект за приемане на Донецката и Луганската народни републики и Запорожка и Херсонска област в състава на Руската федерация.

 

Украинските сили продължават да освобождават селища източно и североизточно от Лиман и са освободили Торске в Донецка област.

Руски източници твърдят, че руските сили са се изтеглили от позициите си североизточно от Лиман, вероятно към позициите около Кременна и по протежение на шосе R66 Сватево-Кременна.


Украинските сили са продължили да напредват към населените места източно от Купянск и са освободили Кишаривка в Харковска област.

Руските сили продължават да извършват неуспешни нападения в района на Бахмут, Вимка и Авдийвка.

Украинските сили са възобновили контранастъплението в северната част на Херсонска област и са осигурили позиции в Золота Балка и Крешченовка. Руски източници твърдят, че украинските сили са освободили и Шевчековка и Любимивка, като са изтласкали руските сили на нови отбранителни позиции около Микаиливка.

Руските сили продължават да атакуват Кривий Рих и Николаевска област с безпилотни самолети Шахед-136 иранско производство.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени