Израелският премиер не изключва възможността за доставки на оръжие за Украйна

Припомняме, че по-рано той заяви, че Израел не изключва възможността да прехвърли на Украйна системата за противоракетна отбрана "Железен купол"

Бенямин Нетаняху
Бенямин Нетаняху Източник: Nairobiupbeat.com

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че проучва възможността за доставка на оръжие на Украйна. "Въпросът за доставките на оръжие беше разгледан и отхвърлен от предишното израелско правителство. Ще проуча темата и ще дам отговор, който смятам за приемлив", заяви Нетаняху в интервю за френската телевизия LCI.

 

Той заяви, че решението ще бъде взето "с оглед на националния интерес на Израел". Той добави също, че Йерусалим продължава да предоставя хуманитарна помощ на Украйна.

 

Припомняме, че по-рано той заяви, че Израел не изключва възможността да прехвърли на Украйна системата за противоракетна отбрана "Железен купол". В същото време Нетаняху отбеляза, че САЩ вече са изпратили на Киев значителна част от боеприпасите, които се намират в Израел, като подчерта, че това е решение на Вашингтон.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха с дронове граждански обект в Украйна - има загинали

Над 20 ирански дрона убийци, плюс ракети, множество артилерийски обстрели, и това само за последната нощ на руски терор срещу Украйна", написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски

Прочетете повече прочетете повече

МВФ дава на Украйна пакет от помощи в размер на $15,6 млрд.

Освен ужасяващата човешка цена, руската инвазия в Украйна продължава да има опустошителен ефект върху икономиката: БВП е спаднал с 30 процента през 2022 г., голяма част от индустрията е унищожена, а бедността се е увеличила

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени