Кадрите със смеещия се Лашет могат да му костват изборите през септември

Той се извини за нелепото си поведение, но това едва ли ще го спаси от срив в общественото мнение

Смеещият се Армин Лашет
Смеещият се Армин Лашет Източник: DPA

Абсурдното поведение на кандидата за канцлер от ХДС Армин Лашет по време на посещение на наводнените региони в Германия може да стане причина да загуби изборите през септември. Видеокадри го показаха да се смее, докато президентът на страната обещава помощ на жертвите на наводнения в западната част на Германия, предава Bloomberg. 

 

Това е потенциален удар за Армин Лашет, който оглавява управляващата консервативна партия на канцлера Ангела Меркел и е неин кандидат за федерален канцлер. Лашет беше хванат на видео с група служители на известно разстояние зад германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, докато те бяха на посещение в Ерфтщат, град, опустошен от наводненията тази седмица.

 

Докато Щайнмайер изглежда търси думи, за да изрази скръбта си и да обещае помощ, Лашет разговаря с придружаващата го делегация и в един момент избухва в смях. Лашет е регионален премиер на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия, която даде втория по големина брой жертви на наводненията в региона.

 
Той се извини за нелепото си поведение, но това едва ли ще го спаси от срив в общественото мнение, смятат анализатори. Това беше неподходящо и съжалявам", написа Лашет в Туитър, след като политически съперници и коментари в социалните медии го критикуваха. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени