Калифорния връща задължителните маски на закрито

Мярката влиза в сила от утре и ще продължи един месец

Калифорния връща маските на закрито
Калифорния връща маските на закрито Източник: АФП

Американският щат Калифорния връща задължителното носене на маски на всички закрити обществени места. Причината е нарастването на случаите на зараза с коронавируса, предаде Ройтерс, като се позова на щатския секретар по въпросите на здравеопазването Марк Гали. Мярката влиза в сила от утре и ще продължи един месец.

 

Тя е една от няколкото мерки, които щатските власти взимат с цел забавяне на новата вълна от случаите на зараза, заради която местните болници са поставени под натиск в районите с ниска ваксинация. В допълнение към задължителното носене на маски, властите затягат и правилата за тестване на неваксинираните, които искат да посещават големи събития, като фестивали или спортни прояви с над 1000 зрители.

 

При затегнатите изисквания, хората, които искат да влязат на тези места, трябва да докажат, че или са ваксинирани, или имат отрицателен антигенен тест за коронавируса, не по-стар от един ден, или отрицателен PCR тест, не по-стар от два дни. Щатските власти освен това препоръчват на всички пътници, пристигащи в Калифорния да бъдат тествани от три до пет дни след пристигането.

Още от "Светът"

Съливан: Конгресът трябва да реши дали да продължи да подкрепя Украйна или ще пренебрегне уроците, които сме научили от

Новият пакет предлага допълнителни $61 милиарда долара за Украйна, главно за закупуване на оръжия от САЩ, както и $14,3 милиарда за Израел, което включва 10,6 милиарда долара за оръжия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени